Eveniment

Primăria Deva atacă magazinele de „vise”

Livia Botici

Patronii a trei magazine de ”vise”, din municipiul de la poalele Cetăţii, au fost amendaţi de Poliţia Comunitară din Deva, după ce, în urma controalelor, agenţii au descoperit că societăţile comerciale nu vindeau produsele pentru care aveau autorizaţie de funcţionare. Deşi, în acte, figura că făceau comerţ cu hrană pentru animale de companie sau cu flori, vânzătorii de „vise” comercializau, de fapt, substanţe etnobotanice.

Îşi ascund activitatea

În municipiul Deva, în acest moment, funcţionează cinci magazine care vând substanţe etnobotanice. Deşi, potrivit legislaţiei în vigoare, „drogurile” sunt legale, patronii societăţilor comerciale încearcă să îşi ascundă activitatea, cum ştiu ei mai bine. „În urma unui control la aceste firme, am descoperit că trei dintre ele vindeau altceva decât aveau trecut pe autorizarea de funcţionare, emisă de Primăria Deva. Spre exemplu, una dintre societăţi, avea autorizaţie pentru comerţ cu amănuntul al florilor, plantelor, animalelor de companie şi hrană pentru acestea. La verificare, am descoperit că, de fapt, vindea substanţe etnobotanice. Mai mult, una dintre firmele care comercializează aceste substanţe, nu are nici măcar autorizaţie de la primărie. Patronii celor trei societăţi, găsite cu deficienţe, au fost amendaţi cu 500 lei, fiecare”, a declarat Dorin Zamfirache, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Deva. Pentru că agenţii comunitari nu pot să facă altceva, decât să verifice autorizaţia de funcţionare şi să aplice amenzile de rigoare, Primăria Deva pregăteşte un proiect de hotărâre de consiliu local împotriva magazinelor de etnobotanice.

Dosare penale pentru „etnobotanice”

Teama autorităţilor raportat la magazinele de „vise” este întemeiată, mai ales pentru că, de-a lungul timpului, ofiţerii Antidrog au descoperit că, în spatele acestor afaceri, se ascund fapte ilegale. „În urma controalelor periodice pe care le efectuăm la aceste magazine, am găsit două cazuri în care, în pliculeţele care erau puse la vânzare, se aflau droguri de risc sau de mare risc. Aceste situaţii fac obiectul unor dosare de cercetare penală, în lucru”, a declarat subcomisarul Lucian Năboiu, şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara.

One thought on “Primăria Deva atacă magazinele de „vise”

  • Ar trebui lasati sa fumeze. Criza trece mai usor asa..

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura