Politica si administratie

Primăria Deva a efectuat plăţile pentru hrana şi cazarea refugiaţilor din Ucraina, pe trimestrul I

Primăria Deva a efectuat plăţile privind decontarea cheltuielilor cu hrana şi cazarea refugiaţilor din Ucraina, suma achitată ridicându-se la 490.280 de lei şi reprezentând con­travaloarea costurilor men­ţio­nate pe lunile ianuarie, februarie şi martie, a informat joi administraţia locală.
Proprietarii de locuinţe care găz­duiesc cetăţeni străini sau apatrizi proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, care nu au depus la timp cererile de decontare, nu au primit sumele solicitate pentru luna în care nu au respectat termenele impuse de lege, precizează sursa citată.
Primăria Deva menţionează că în­ce­pând din 1 mai 2023, conform OUG 15/2022, cetăţenii străini sau apatrizi aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, pot beneficia de sume for­fetare pentru acoperirea cheltuielilor de cazare în cuantum diferenţiat, res­pectiv 750 lei/lună pentru o persoană singură şi 2.000 lei/lună pentru o familie.
De asemenea, pentru acoperirea cheltuielilor de hrană se acordă o sumă de 600 lei/lună pentru fiecare persoană aflată în situaţia menţionată. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura