Prima ediţie a Deva Jazz Festival a fost un succes

Adriana Clej

”Deva Jazz Festival” a făcut ca peste 2.500 de oameni să se adune, la finele săptămânii trecute, în Parcul de la poalele Cetăţii. Prima ediţie s-a bucurat de un succes peste aşteptări, au declarat organizatorii evenimentului, care doresc şi muncesc pentru dezvoltarea festivalului astfel încât acesta să devină unul dintre cele mai importante evenimente de gen din zonă.

Prima ediţie a ”Deva Jazz Festival” a arătat astfel: trei zile de concerte, 40 de artişti pe scenă, din trei ţări, 15 voluntari, trei săptămâni de muncă şi peste 2.500 de spectatori, veniţi din mai multe oraşe ale judeţului, dar şi deveni care trăiesc în Italia, Elveţia, Franţa şi Statele Unite care au venit acasă în vacanţă.
Cea mai animată zi a festivalului de jazz a fost sâmbăta, când trupele Hashima, Blue Family şi In-Fusion au adus aproximativ 1.000 de oameni în faţa scenei de la poalele Dealului Cetăţii.
Participanţii festivalului s-au bucurat cu adevărat de atmosfera din parc, muzică de calitate nu a lipsit, dar au mai fost organizate şi workshop-uri pentru copii care au constat în improvizaţii ritmice, percuţie, vibrafon şi claviaturi, apoi urmate de o incursiune în istoria jazz-ului, expoziţii de fotografie şi pictură, o paradă de modă inedită compusă din rochii din hârtie şi din flori, frunze naturale, precum şi un tur al Cetăţii Devei.
Deva Jazz Festival 2018 a fost mai mult decât un festival. A fost un loc de întâlnire al comunităţii, al oamenilor de toate vârstele, părinţi, bunici şi copii, iubitori nu doar al unui stil muzical, ci şi ai ideii pe care se bazează acest stil: libertate, tonalitate, ritm, improvizaţie şi descoperire.
Evenimentul a fost organizat de Primăria municipiului Deva şi Serviciul Public Administrare Cetate Deva. (Foto: SPAC Deva, Cristina Claudia Crişan, Mihai Gros)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.