ActualitatePolitica si administratie

Președintele Laurențiu Nistor: Prea puțini dintre semenii noștri sunt cu adevărat interesați de soarta copiilor din casele de tip familial

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu și-a deschis birou în municipiul Hunedoara. Cu această ocazie, Laurențiu Nistor, pre­șe­dintele Consiliului Județean Hunedoara, l-a invitat pe europarlamentar să viziteze o casă de tip familial aflată sub administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și pen­tru Protecția Copilului (DGASPC) Hunedoara.

Îngrijire
„Am avut parte de clipe emoționante alături de copiii din Casele de tip familial din municipiul Hunedoara, care funcționează în subordinea DGASPC Hunedoara. Despre aceste case s-a vorbit în ultima vreme, mai mult sau mai puțin avizat sau justificat, și mă încearcă un sentiment de amărăciune când constat că prea puțini dintre semenii noștri sunt cu adevărat interesați de soarta acestor copii. Casele familiale de la Hunedoara, ca și alte case de acest tip din județul nostru, oferă găzduire, îngrijire, asistenţă medicală de specialitate, terapie, recuperare, suport emo­ţio­nal, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă precum şi pregătire în vederea reintegrării sau integrării socio-profesionale a copiilor/tinerilor care sunt se­paraţi de familia lor naturală pentru o peri­oa­dă de timp. Am ajuns, așadar, însoțit de euro­par­lamentarul Victor Negrescu, secretarul de stat Lucian Rus, deputatul Ilie Toma, ins­pec­torul școlar general Maria Ștefănie, precum și alături de colegii mei consilieri județeni Alexandru Chiș, Sever Bogdan și Andrei Socaci, la acești copii care beneficiază de ser­viciile sociale oferite de DGASPC Hunedoara, direcție condusă de inimosul director general Geanina Ianc”, susține Laurențiu Nistor, pre­șe­dintele Consiliului Județean Hunedoara.

Dăruire
„L-am reîntâlnit pe Daniel, un copil crescut de DGASPC Hunedoara încă de când făcea primii pași. Astăzi, l-am admirat pentru evo­luția sa și pentru felul în care a crescut: un băiat îngrijit și educat care tocmai a început clasa a VIII-a. Este inutil să vă descriu sen­ti­mentele pe care le-am trăit în compania aces­tor copii cu care soarta a fost mai puțin ge­neroasă. O felicit pe Geanina Ianc și îi mul­țumesc pentru dăruirea sa, pentru grija cu care se ocupă, împreună cu echipa, de acești copii minunați. Chiar dacă acestor copii le lip­sește căldura îmbrățișării mamei, în suflet am convingerea că, atât cât se poate, dragostea pe care le-o poartă cei care îi îngrijesc zi de zi în centrele DGASPC Hunedoara le alină dorul și le oferă șansa unui viitor!”, a adăugat șeful CJ Hunedoara.
BIroul europarlamentarului PSD Victor Negrescu este situat în municipiul Hunedoara, strada Avram Iancu nr. 5 bl. 138. (A.Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura