ActualitatePolitica si administratie

Președintele Laurențiu Nistor: Încă 10 microbuze electrice pentru transportul elevilor

Încă 10 microbuze electrice vor ajunge în județul Hunedoara pentru transportul elevilor. De această dată, finanțarea vine de la Administrația Fondului de Mediu (AFM) și are o valoare de 15.000.000 de lei.

Alocări suplimentare
„Consiliul Județean Hunedoara s-a întru­nit în ședință extraordinară și a aprobat de­pu­nerea proiectului „Îmbunătățirea trans­portului elevilor cu autovehicule mai puțin poluante în județul Hunedoara”, prin care se vor achiziționa cele 10 microbuze electrice.
Criteriul care a stat la baza desemnării pri­măriilor din județul Hunedoara, care vor primi aceste microbuze, este numărul de elevi de pe teritoriul unității administrativ-teritoriale care necesită transport la și de la școală. Astfel, prin proiect va fi repartizat câte un microbuz primăriilor: Petroșani, Hunedoara, Brad, Simeria, Lăpugiu de Jos, Vulcan, Hațeg, Geoagiu, Uricani, dar și Centrului de Pedagogie Curativă Simeria, care se află în responsabilitatea UAT Ju­dețul Hunedoara. Aceste 10 microbuze vin în completarea primei tranșe de 23 de microbuze electrice alocate prin proiectul finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Prin acest din urmă program, au prioritate primăriile din mediul rural. După ce fiecare primărie din județ va primi câte un microbuz, desigur că, acolo unde este cerere mai mare, vom face alo­cări suplimentare. Susținerea educației și îmbunătățirea condițiilor de transport ale elevilor sunt deosebit de importante în con­textul actual, iar existența mai multor surse de finanțare ne este de mare ajutor în implementarea proiectelor de transport verde pentru elevii noștri.
Administrația Fondului de Mediu de­ru­lează un program la nivel național care pre­vede îmbunătățirea calității aerului și re­du­ce­rea cantității de emisii cu efect de seră, prin utilizarea transportului elevilor cu auto­vehicule mai puțin poluante de tipul mi­cro­buzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat (GNC). Finanțarea este asigurată din veniturile încasate de Fon­dul de Mediu, realizate din vânzarea cer­tificatelor de emisii de gaze cu efect de seră”, a declarat Laurențiu Nistor, preșe­dintele Con­­siliului Județean Hunedoara. (A. Năstase)