ActualitatePolitica si administratie

Președintele Laurențiu Nistor: Educația, cea mai puternică armă pentru a schimba lumea în bine

Ieri, a început școala. Din nou. Elevii au aflat că sunt multe schimbări în programa școlară. Asta nu i-a împiedicat să se bu­cure de moment.

Cele mai bune soluții
„Începutul noului an școlar 2023-2024 la Liceul Tehnologic Energetic Dragomir Hurmuzescu din Deva a fost prilej de mare bucurie pentru sutele de elevi de gimnaziu și de liceu, care învață în această școală și care, de astăzi, revin în bănci. Îi așteaptă un an școlar bogat, în care pot acumula cu­noș­tințe, pot lega noi prietenii, dar pot învăța și cum să se comporte în societate sau cum se pot păzi de tentațiile care le pot ruina viitorul.
Întâlnirea cu copiii, revederea cu dascălii și cu conducerea liceului a reprezentat și pen­tru mine un moment de aducere aminte a vremurilor în care am fost elevul acestei unități de învățământ. Desigur, erau vremuri mai liniștite, fără provocările, nu întot­de­a­u­na plăcute, de care au acum parte elevii, pro­fesorii, dar și părinții. Cred însă că, îm­pre­ună, autorități, părinți, profesori, vom găsi cele mai bune soluții și le vom putea oferi copiilor noștri siguranța de care au ne­voie la școală, dar și în societate.
Copilăria și adolescența sunt poate cele mai frumoase perioade ale vieții unui om, iar școala face parte din tot acest proces de creștere și acumulare de experiențe noi. Ar fi păcat ca elevii de acum să regrete mai târ­ziu că nu s-au putut bucura, așa cum se cu­vine, de această etapă minunată din viața lor.
Tuturor elevilor din județul Hunedoara le doresc succes în noul an școlar și rezultate cât mai bune la învățătură! Și țineți minte, dragi elevi, profesori și părinți, că educația este cea mai puternică armă pentru a schim­ba lumea în bine!”, a spus Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.