ActualitateFlashPolitica si administratie

Președintele Laurențiu Nistor: Ce au făcut cei de la AUR la Termocentrala Mintia a fost o mascaradă

Adriana Năstase

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor (foto), a declarat, după protestul celor de la AUR, la Termocentrala Mintia, că totul a fost o mascaradă, care a urmărit doar capital politic.

„Trebuia să se lege cu lanțuri când s-a închis termocentrala”
„Am văzut și eu un partid, nu vreau să-i pronunț numele, dar trebuie să-l spun, AUR e sclipitor, dar ei nu sclipesc, doar pălesc ca și alte metale, nu sunt sclipitori ca și aurul,
s-au dus (n.r. la Termocentrala Mintia) și chiar am auzit o declarație de-a lui George Simion, că vrea să se lege cu lanțuri de poarta Termocentralei Mintia.Eu vreau să-i transmit, și o să-i dau telefon să-i spun că trebuia să se lege cu lanțul de Termo­cen­trala Mintia nu la comemorarea a 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu. El trebuia să se lege cu lanțuri dacă voia să demonstreze că e patriot și cu adevărat vrea să facă ceva. Ce au făcut cei de la AUR a fost o mas­ca­radă. Trebuia să se lege cu lanțuri de când au oprit Termocentrala Mintia și har Dom­nului că este oprită de un an și ceva, deci trebuiau să se lege cu lanțuri. Trebuia să se lege cu lanțuri George Simion când știa de cele opt scrisori ale președintelui Consiliului Județean, de la șeful statului, până la ultima instituție prin care ceream foarte clar și ve­hement că doresc să preiau Termocentrala Mintia dar nu l-am văzut pe George Simion nici în Parlamentul României, nu l-am văzut pe George Simion sau pe cei de la AUR aicea, nici măcar să vină la Termocentrala Mintia în decursul celui un an și ceva de când a fost oprită”, a spus șeful CJ, la Antena3 Deva.

Opt scrisori
„George Simion a spus acolo (n.r.-la termocentrală) că vrea să-l întrebe pe pre­ședintele Consiliului Județean Hunedoara ce părere are de prețul cu care s-a vândut Termocentrala Mintia. Domnule George Simion, dacă ai ceva în cap, îți spun sincer, du-te și îl întreabă pe administratorul judi­ciar de ce a vândut-o la prețul ăsta, du-te și întreabă-l pe ministrul Energiei de ce a vândut-o la prețul ăsta, că nu președintele Consiliului Județean Hunedoara a vândut Ter­mocentrala Mintia. Președintele Con­si­liului Județean a făcut nenumărate demer­suri, opt scrisori la toate autoritățile în­cepând cu președintele statului și până la ultima autoritate care putea să facă ceva și ne-am exprimat dorința să preluăm Ter­mo­centrala Mintia, nu să o cumpărăm, că dacă trebuia să o cumpărăm, trebuia să vindem tot județul și tot nu aveam bani să o cum­părăm. De ce nu s-a legat de scaun în Parlament, George Simion, că nu se res­pectă Ordonanța 60 din 2019 privind Ter­mo­centrala Mintia. Poate el nici nu a auzit de ea, dar a venit ieri la Mintia. A venit să facă o vizită, haideți să fim sinceri, dorește să facă capital electoral. Trebuie să le-o spunem o dată: toată ziua cu măs­cării din astea, nu merge! Cetățeanul tre­buie să fie foarte bine informat” a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara, într-o emisiune la Antena 3 Deva.