ActualitatePolitica si administratie

Președintele Laurențiu Nistor: Activitatea administrației publice locale poate fi îmbunătățită

Ministrul Dezvoltării, Adrian Ioan Veștea, s-a aflat ieri, în județ, pentru o întâlnire cu conducerea județeană și cu primarii hunedoreni. Au fost analizate situațiile-problemă din administrațiile locale.

Sistemul medical, cel mai afectat
„Administrația locală și județeană se con­fruntă cu o serie de probleme care au fost dezbătute, astăzi (n.r.-ieri), la Deva, în pre­zența domnului Adrian Ioan Veștea, mi­nis­trul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Admi­nis­trației.
Mă bucur că noul ministru provine din ad­ministrație, având o experiență de aproape 20 de ani ca primar și președinte de consiliu județean. Asta ne dă speranțe că activitatea administrației locale poate fi îmbunătățită cu sprijin de la nivel guvernamental.
Am ridicat câteva probleme cu care ne con­fruntăm și am solicitat sprijin pentru rezolvarea acestora.
Prima se referă la administrarea cetăților dacice, trecute în 2020 de la Ministerul Culturii în proprietatea Consiliului Județean Hunedoara, pentru care nu au fost trans­ferate și posturile necesare administrării acestor monumente. A doua problemă se referă la reducerea posturilor neocupate în administrație. Susțin acest demers, dar atrag atenția că, în sistemul sanitar, sunt pos­turi neocupate care nu pot fi eliminate! Sunt posturi de medici, asistenți medicali, infirmieri și personal necesar desfășurării activității în condiții optime!
De asemenea, am atras atenția că unitățile administrativ-teritoriale care au contractat proiecte cu finanțare nerambursabilă se con­fruntă cu dificultăți în asigurarea cofi­nanțării.
Îi felicit pe primarii care au câștigat noi proiecte care vizează extinderea rețelelor de alimentare cu gaz-metan, dar și pe cei trei care au semnat noi contracte de execuție pentru proiecte finanțate prin Compania Na­țională de Investiții.
Cred că întâlnirea de azi a fost cons­truc­tivă și, pe această cale, îi mulțumesc dom­nului ministru Adrian Ioan Veștea și echipei sale pentru vizita în județul Hunedoara”, a de­clarat Laurențiu Nistor, președintele Con­siliului Județean Hunedoara. (A.N.)