Preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Bobora, susţine cu tărie: Banii pentru ONG-uri au fost repartizaţi după regulament!

9 mai 2018 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

După ce liberalii au acuzat conducerea social-democrată a CJ Hunedoara că a repartizat sumele pentru organizaţiile neguvernamentale „discreţionar şi total netransparent”, ieri, a fost organizată o conferinţă de presă la instituţia judeţeană.

„Nici o imixtiune de-a noastră”
Regulamentul pentru acordarea acestor sume a fost votat cu unanimitate de voturi în CJ. Toată lumea trebuie să se supună acestui regulament. Au fost 291 de cereri, din care au fost aprobate 202, 89 respinse, patru contestaţii depuse. Comisia respectivă face analiza şi aprobă finanţările nerambursabile. Nimic nu a fost la discreţia preşedintelui sau a vicepreşedinţilor judeţului. Nici o imixtiune nu a fost practicată de către noi. Ştiţi cum se repartizau aceste sume mai demult. Preşedintele şi vicepreşedinţii fixau sumele care se acordau pe diverse criterii, care nu aveau nici o legătură cu regulamentul votat în consiliu (n.r.-în urmă cu patru ani, s-a descoperit că mai multe asociaţii, care aveau aceeaşi adresă şi au fost înfiinţate la grămadă, au primit cei mai mulţi bani de la Consiliul Judeţean)”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora (foto), în conferinţa de presă de ieri. Bobora a spus că, după finalizarea contestaţiilor, toată lumea poate solicita informaţii, pe baza unei cereri.

„Am fost foarte corecţi”
„Modul de lucru a fost următorul: toate cererile au fost depuse la registratură, au stat la departamentul specializat, apoi au fost aduse în această sală. Domnul Hodor, preşedintele comisei, a luat cheia. Când comisia îşi termina munca, pleca, sala se încuia, nu mai intra nimeni aici. Au fost verificate documentele de două şi de trei ori. Au fost asociaţii care nu au depus bilanţurile. E dureros că nu s-au putut da bani la toţi. Probabil că deranjul a apărut după ce anumite ONG-uri nu au primit bani, aşa cum erau obişnuite. Eu nu ştiu dacă au plecat mai multe finanţări spre primării PSD sau PNL. În 2016, s-au acordat primăriilor PNL 96 la sută din finanţările nerambursabile. De exemplu, la FC Hunedoara, în 2016, s-au dat 400.000 de lei, în condiţiile în care această echipă nu mai exista şi nu a depus nici un document. Banii nu au fost încă recuperaţi. Acum, noi am fost foarte corecţi”, a afirmat Daniel Andronache, vicepreşedinte al CJ Hunedoara.
„Pentru biserici am dat 15 la sută din solicitări, la Sport, 40 la sută, iar la Tineret, 32 la sută. Per total, aproximativ 20 la sută din sumele cerute au fost acoperite. În cea mai mare parte, solicitările au fost respinse pentru că nu au depus bilanţurile”, a spus consilierul judeţean PSD Petru Hodor, preşedintele Comisiei de analiză a proiectelor.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ciprian spune:

    Rugam Consiliul Judetean Hunedoara PSD (Bobora si Andronache oameni lui Laurentiu Nistor) sa inceapa asfaltarea drumului judetean din Parang ca instanta de judecata a dat liber la inceperea lucrarilor iar CJH a spus de multe ori ca sunt bani necesari acestei lucrari.Ce mai asteptati ? Ce mai vreti ? Dar drumul judetean Valea de Pesti ? Valea jiului a votat de 28 ani cu PSD !

  2. Cucuvea spune:

    Ciprian esti ca un disc stricat de patefon!
    Fa o adresa in scris la CJ HD, mergi in audienta la deputatul care l-ai votat etc.
    Postezi ca papagalul acelasi comentariu insipid si fara rezultat.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Festivalul „Primăvara vorţană“, oprit din lipsa fondurilor

Deşi a fost întrerupt din 1989 şi readus în actualitate acum şase ani, festivalul „Primăvara vorţană“ cunoaşte piedici din nou....

Apa Serv Valea Jiului, dată exemplu de ministrul Fondurilor Europene

Rovana Plumb a făcut o analiză a proiectelor aprobate pe Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM), dar şi obiectivele în ceea...

Nuntaşii de aur vor fi premiaţi de Primăria Deva

Cele mai longevive cupluri din Deva, dar şi din apropiere, urmează să fie premiate, marţi, 15 mai, de la ora...

Închide