Preşedintele Consiliului Judeţean, Laurenţiu Nistor, este sigur: „Termocentrala Mintia poate deveni competitivă în trei luni”

Sorina Popa

Într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a declarat că Termocentrala Mintia ar putea deveni competitivă în câteva luni.
El a arătat că a discutat cu sindicatele de la Mintia şi cu alţi specialişti pe tema func­ţio­nării termocentralei, în contextul în care CJ Hunedoara şi-a reafirmat intenţia de a prelua în administrare toate grupurile energetice ale termocentralei, în condiţiile Ordonanţei 60/2019.
„Am trimis patru scrisori ministerului de re­sort prin care am arătat că suntem dispuşi să preluăm Termocentrala Mintia. Sunt nişte con­diţii, astfel că darea în plată să se facă în con­formitate cu prevederile Ordonanţei 60/2019, să primim termocentrala cu toate grupurile energetice şi să folosim cele două grupuri: 3 şi 4. De asemenea, să ne fie asi­gurate Serviciile de Sistem, pentru că altfel nu vom putea funcţiona”, a spus preşedintele CJ Hunedoara.
Potrivit acestuia, termocentrala are nevoie de bani pentru a-şi asigura stocul de cărbune pentru trei luni, după care va putea func­ţiona, în continuare, din vânzarea producţiei.
„În aceste condiţii, cu oameni bine pre­gătiţi, şi nu cu oameni pe care îi iei din pri­mărie şi-i pui directori şi care habar nu au des­pre cum se conduce o termocentrală, sunt convins că termocentrala va fi rentabilă, în trei luni de zile. Este suficient să asigurăm stocul de cărbune pe trei luni de zile, pentru că termocentrala îşi va face apoi banii ca să funcţioneze, în continuare”, a precizat Nistor.
Termocentrala Mintia face parte din Com­plexul Energetic Hunedoara, iar în acest an a fost oprită în mai multe rânduri din cauza lipsei de cărbune. În cadrul termocentralei lucrează circa 700 de angajaţi.

3 comentarii la „Preşedintele Consiliului Judeţean, Laurenţiu Nistor, este sigur: „Termocentrala Mintia poate deveni competitivă în trei luni”

 • 8 noiembrie 2020 la 22:04
  Permalink

  Mare mincinos esti tractoristule. Iar te-a ales prostimea.

 • 10 noiembrie 2020 la 6:23
  Permalink

  Cum?
  Dacă ajută toma din cei 20%

 • 27 noiembrie 2020 la 17:49
  Permalink

  Campania “Fără penali în funcțiile publice ” este un succes la nivel național precum și aceasta “Fără săpun în firmele publice/private” la nivel local.Astfel au apărut primele cazuri de suspecți COVID deși,sincer să fiu,eu mă așteptam la cazuri de râie, hepatită,tetanos.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare