ActualitatePolitica si administratie

Președintele Consiliului Județean, Laurențiu Nistor, a mers în teren să vadă cum își fac datoria firmele de deszăpezire

Președintele Consiliului Județean Hune­doara, Laurențiu Nistor, a mers ieri în teren, pe drumurile județene, pentru a vedea cum acționează firmele care au contractele de deszăpezire.

Transportul bolnavilor
„Am fost, astăzi (n.r.-ieri), în teren pentru a vedea cum au acționat utilajele de des­ză­pezire pe drumurile județene aflate în ad­mi­nistrarea Consiliului Județean Hunedoara. Am ales comuna Cerbăl, o zonă în care a nins foarte mult și de unde au venit și foarte multe solicitări din partea oamenilor, trans­mise dispecerilor de serviciu la Dis­pe­ceratul de iarnă care funcționează în cadrul instituției noastre. Deplasarea mea în teren a survenit și ca urmare a întâlnirii pe care am avut-o deja la Consiliul Județean Hunedoara cu operatorii și cu angajații din cadrul aparatului de specialitate, care lucrează la Serviciul administrare drumuri”, a spus Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.
„Împreună cu reprezentatul operatorului care efectuează deszăpezirea pe sectorul Hunedoara, am fost în Ținutul Pădurenilor, pe sectorul de drum județean 687J Hunedoara – Cerbăl – Socet.
Accesul spre Socet și spre Poiana Răchițelii este în continuare destul de dificil, dar avem datoria să asigurăm împreună cu operatorul condiții pentru deplasarea în siguranță a conducătorilor auto. Vrem să preîntâmpinăm situațiile critice legate de apariția unor urgențe, cum ar fi transportul bolnavilor la spital sau intervențiile pentru restabilirea alimentării cu energie electrică, în cazul unor întreruperi.
Am stat de vorbă cu localnicii, dar și cu echipa care era astăzi în teren și lucra la curățarea drumului. În zonă a nins foarte mult într-un timp foarte scurt, sunt locuri unde zăpada a fost viscolită și s-au format troiene, ceea ce a îngreunat foarte mult intervenția utilajelor. Se lucrează susținut pentru aducerea drumului la un stadiu care să permită desfășurarea circulației rutiere în siguranță, fără blocaje din cauza în­ghețului, mai ales pe tronsoanele de drum în pantă”, a adăugat șeful CJ Hunedoara. (A. Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura