Preşedintele CJ şi prefectul, cei mai tari la lefuri

19 iulie 2017 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Dacă până acum, aleşii locali se plângeau de lefurile prea mici, de acum, lucrurile sunt mai roz în ceea ce priveşte răsplata bănească. Însă, toată lumea ştie că primarii, în general, nu stau ei în salarii. Şi adevărul este că nici unul dintre ei nu candidează pentru că au salarii mari. Dar, asta este altă discuţie.

Bonusuri importante
MESAGERUL HUNEDOREAN a aflat cum stau lucrurile în acest sector, al salarizării în judeţ. Am aflat, aşadar, că primarul municipiul Deva primeşte o indemnizaţie lunară în sumă brută de 13.050 de lei, iar indemnizaţia lunară pentru funcţia de demnitate publică de viceprimar al municipiului Deva este de 11.600 de lei. În municipiul Hunedoara, începând cu luna iulie 2017, indemnizaţia primarului este de 10.150 de lei, impozabili (coeficientul de 7, aferent unui municipiu cu peste 50.000 de locuitori, a fost înmulţit cu 1.450 de lei, salariul minim pe economie). Tot de la 1 iulie 2017, indemnizaţia viceprimarului municipiului Hunedoara s-a ridicat la 8.700 de lei, impozabili, (coeficientul de 6).
În comuna Ilia, primarul Marius Omotă (foto) ne-a declarat că salariul său a crescut la 6.525 de lei, cu această nouă lege, la fel ca la toţi edilii care conduc comune cu peste 3.000 de locuitori. Viceprimarul comunei Ilia este răsplătit cu un salariu (n.r.- se numeşte indemnizaţie) de 5.075 de lei. „Noua lege prevede şi acordarea de bonusuri primarilor şi viceprimarilor acolo unde se derulează proiecte europene. Este vorba de bonusuri de 25 la sută pe lună din indemnizaţie, pe toată perioada derulării proiectului”, a declarat Marius Omotă, primarul comunei Ilia, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Potrivit datelor furnizate de Consiliul Judeţean Hunedoara, preşedintele are de la 1 iulie, un salariu brut de 13.050 de lei, iar vicepreşedinţii instituţiei, 11.600 de lei, fiecare. La Prefectură, lucrurile stau în felul următor: prefectul primeşte o leafă de 13.050 de lei, iar subprefectul câştigă ceva mai puţin, 10.175 de lei.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. FLORIN spune:

    Pai ce sta primarul Omota in bani astia, poate pentru tigari,urmeaza sa mai renovam ceva camine culturale si altele. de acolo iese grosul.

  2. Ce spune:

    fata de betivan notoriu are musiu primar 🙂

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Primari hunedoreni, pro şi contra noii Legi a salarizării

Majorările salariale datorate Legii 153/ 2017 au fost primite cu braţele deschise de către conducerea administraţiilor locale, însă asigurarea lor...

CHELTUIELI DE JUDECATĂ

Articolul 453 din Codul de Procedură Civilă stabileşte fundamentul suportării cheltuielilor de judecată, respectiv culpa procesuală şi despăgubirea integrală a...

Două judoka devene, medaliate la Cupa Europei

Sportivele Mihaela Chiss (foto mijloc) şi Lidia Marin, legitimate la SCM Deva şi Centrul Feminin de Judo Deva, au urcat...

Închide