Premiu dublu şi vis de finală mondială

11 MarincuCiprian Marinuţ

Florentina Marincu (foto) a fost recompensată cu un premiu de 10.000 de euro, dublu faţă de cât se anunţase iniţial, pentru medalia de bronz cucerită la Campionatul European indoor de la Praga, sâmbătă, în cadrul unei festivităţi organizate la sediul Federaţiei Române de Atletism din Bucureşti. Sportiva antrenată de Nicolae Alexe a menţionat în cadrul evenimentului că îşi doreşte să ajungă în finală la Campionatele Mondiale.

Motivaţie în plus
Alături de sportiva de la CNS „Cetate” Deva a mai fost premiat şi Marian Oprea, tot cu 10.000 de euro, pentru medalia de bronz la triplusalt, în timp ce Alina Rotaru (locul 4) şi Cristina Bujin (locul 6) au primit cât fusese stabilit iniţial, 4.000, respectiv, 2.000 euro. Decizia dublării premiilor faţă de hotărârea iniţială a Consiliului federal se doreşte a fi o motivaţie în plus pentru excelenţă în sportul olimpic numărul unu, în care concurenţa este excepţională. „România a reuşit după patru ani să revină pe podiumul continental, iar FRA oferă premii pentru sportivii care performează la competiţiile majore. Acestea fiind primele medalii din ultimii patru ani, am dublat premiile pentru că aceşti atleţi o merită din plin. Am început să-i stimulăm încă de la Naţionale, când am premiat primele 10 performanţe. Trebuie să avem performanţe, pentru că performanţele atrag sponsorii. Anul acesta, surpriza a fost mezina echipei, Florentina Marincu, autoarea unui concurs foarte bun, cu două recorduri de juniori stabilite. De asemenea, vreau să remarc seriozitatea de care a dat dovadă Marian Oprea, care deşi nu avea în program să concureze în sezonul de sală, a participat la Praga şi a câştigat o medalie. El este un model pentru orice sportiv. Am mai avut două finaliste, Rotaru şi Bujin, şi ele cu rezultate meritorii. Şi alţi atleţi, dacă îşi realizau performanţele de la Naţionale, s-ar fi putut număra printre finalişti la Praga. Avem potenţial şi trebuie să găsim vârful de formă la acest gen de competiţii”, a afirmat Ion Sandu, preşedintele FRA.

Vrea o finală mondială
Florentina Marincu a declarat, în cadrul festivităţii, că pentru ea contează mult rezultatul de la Praga şi faptul că a stabilit un record european la juniori şi a menţionat că îşi doreşte să ajungă în finală la Campionatele Mondiale. Florentina Marincu, componentă a clubului CNS „Cetate” Deva, a ocupat locul trei în proba de săritura în lungime, cu un rezultat, 6,79 metri, care reprezintă un nou record european de junioare. Vechiul record de 6,67 metri îi aparţinea din 2014 tot sportivei antrenate de Nicolae Alexe. În plus, în 2013, atleta de la CNS „Cetate” Deva a cucerit titlurile de campioană mondială, la nivel de cadete, în probele de săritura în lungime şi triplusalt.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Salariaţi ai Consiliului Judeţean Hunedoara dau declaraţii la DNA în dosarul Moloţ

După ce fostul șef al Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Molot, a început să fie cercetat într- un dosar de corupţie, mai mulţi

Arhitectul şef al judeţului, cercetat disciplinar

Arhitectul şef al judeţului, Amelia Andrei (foto, fostă Conţ), are de dat hunedorenilor, nu numai şefului instituţiei, nişte răspunsuri, după...

Un şofer beat a făcut praf patru maşini în centrul Petroşaniului

  Accident rutier grav în centrul municipiului Petroşani, patru maşini fiind lovite de un conducător auto în stare avansată de ebrietate.

Închide