Politica si administratie

Premiile şi bursele „Iancu de Hunedoara”, decernate la Deva

Magdalena Șerban

Vineri, 07.10.2022, a avut loc cea de-a VI-a ediție a Galei Excelenței Hunedo­rene Premiile și Bursele „Iancu de Hunedoara”, eveniment organizat de Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, în parteneriat cu Universi­ta­tea de Vest din Timișoara, sub aus­piciile Marii Loji Naționale din România.

Susțin performanța
Au fost prezenți conf. univ. dr. Octavian Mădălin Bunoiu – prorector al Univer­sității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Andrei Motoc – asistent al Marelui Maestru al Marii Loji Naționale din România, prorector al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, Adrian Bădescu – consul onorific al Statelor Unite Mexicane la Timișoara, director general și fondator Clinicile Medici’s Timișoara, director Marin Popescu – Departamentul pen­tru relația cu mediul preuniversitar (Universi­tatea de Vest din Timișoara), conf. univ. dr. ing. ec., Gelu-Ovidiu Tirian – decanul Facultății de Inginerie din Hunedoara, prof. dr. Maria Ştefănie – inspectorul şcolar general al judeţului Hunedoara, Szell Lorincz – subpre­fec­tul județului Hunedoara, prof. dr. Anișor Pârvu – consilier pentru probleme de învățământ (cabinetul primarului – Primăria muni­ci­piu­lui Hunedoara). În cadrul ediției 2022, a fost acordat Premiul Special „Liviu Gherghin”, în semn de profund respect, domnului prof. dr. Dan Ștefan Marinescu, o per­so­nalitate marcantă pentru învă­ță­mân­tul preuniversitar hunedorean. De ase­me­nea, elevilor cu rezultate notabile în anul școlar 2021-2022 le-au fost răs­plătite eforturile printr-un gest solid de încurajare și susținere. Astfel, s-au acor­dat premii „Iancu de Hunedoara” în valoare de câte 1.500 de lei atât elevilor, cât și coordonatorilor lor. Aceștia sunt Alexandru Raul Todoran, de la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” Orăștie, profesor coordonator Daniel Popa, Andreea Șoie, de la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara”, profesor coor­donator Mihaela-Sanda Sopincean și Dragoș-Iulian Coadă, de la Colegiul Național „Decebal” Deva, pro­fesori coordonatori Cornelia Lucia Ilikeș, Septimiu-Sorin Stănculescu, Luciana-Gabriela Naghi și Ana-Maria Vulcan. Totodată, au fost oferite și șapte burse „Iancu de Hunedoara”, în valoare de câte 300 de lei fiecare, timp de 12 luni calendaristice, pentru șapte elevi de clasa a XII-a, cu rezultate deosebite.
În plus, Universitatea de Vest din Timișoara le va asigura cazare gratuită acestor elevi, dacă aleg să studieze la presti­gi­oa­sa instituție de învățământ superior. În­tregul demers are ca obiectiv susținerea tinerilor de certă valoare, în drumul lor spre performanță. Prin urmare, când oa­meni dedicați nu doar profesiei și familiei, ci întregii comunități, își dau mâna pentru ca valorile să fie cunoscute și recu­nos­cute, se materializează ceva nobil: o Gală a Excelenței.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura