Premiile badmintonului se culeg la „Cupa de Toamnă”

Ciprian Marinuţ

Peste 30 de jucători amatori de la cluburi din Deva, Copşa Mică şi Timişoara vor participa, mâine, la competiţia „Cupa de toamnă” la badminton, care va avea loc la Deva, în sala de sport a Colegiului „Traian”.

Cinci probe, mult spectacol
Competiţia va avea cinci probe, câte două (simplu şi dublu) la masculin şi feminin şi una de perechi mixte, toate rezervate seniorilor. „Iniţial, organizarea era doar pentru desfăşurarea probelor la masculin, însă, în urma solicitărilor cluburilor, am decis să introducem şi probele de la categoria feminin şi cea de mixt”, a spus Cătălin Hosu, organizatorul competiţiei, preşedintele Badminton Club Deva.
Simplu şi sec pentru necunoscători, badmintonul poate fi extrem de spectaculos. Show-ul apare graţie vitezei fluturaşului („mingea” de joc n.r.) care poate atinge peste 400 kilometri pe oră, sau a traiectoriei acestuia, care este de multe ori extrem de surprinzătoare, din cauza efectelor imprimate de jucători. Pe de altă parte, spectacolul se poate naşte din inteligenţa tactică, tehnica şi viteza de reacţie a jucătorilor sau din echilibrul şi intensitatea duelurilor pentru punctele şi premiile puse în joc.
În Deva, badmintonul a început să se dezvolte cu mai bine de 30 de ani în urmă, la iniţiativa unor inimoşi iubitori ai sportului. O perioadă, au existat chiar şi jucători legitimaţi, care au participat la competiţii regionale şi naţionale. De câţiva ani, acest sport a revenit în actualitate şi se desfăşoară în Deva la nivel de jucători amatori. De curând, s-a înfiinţat Badminton Club Deva, ai cărui membri participă la competiţiile naţionale rezervate amatorilor. Anii 2011 şi 2012 au fost extrem de fructuoşi pentru Badminton Club Deva. Pe lângă organizarea „Cupei de primăvară 2012” şi, acum, a „Cupei de Toamnă”, sportivii amatori ai BC Deva au participat la cele mai importante competiţii de profil din ţară, la Iaşi, Bacău, Timişoara, Copşa Mică, unde au câştigat medalii de aur, argint şi bronz la probele de simplu şi dublu masculin.
„Cupa de Toamnă” de la Deva este un excelent prilej de verificare şi de pregătire pentru jucători în vederea participării la Campionatul Naţional de Badminton pentru seniori, veteran şi amatori, programat în perioada 9-11 noiembrie, la Oneşti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare