Premii din cărbune pentru campionii de enduro

Ciprian Marinuţ

Motocicliştii care au urcat pe podium la etapa finală a Campionatului Naţional de Enduro, competiţie desfăşurată în weekend, în zona Lupeni-Straja, au obţinut premii mai puţin obişnuite, create din lemn şi cărbune de mină.

 
Concursul de la Lupeni a pus punct sezonului 2011 şi a desemnat campionii acestui an la fiecare clasă. Cei mai buni „îmblânzitori” de motoare pe traseu montan în 2011 s-au dovedit a fi Marton Szilveszer (clasa E1), Ervin Kovacs (clasa E2) şi Paul Frăţilă (clasa E3). Mani Gyeneş, pilotul Vectra Racing, nu a putut participa la toate etapele campionatului naţional, pentru că aleargă în Campionatul Mondial de Rally Raid, rămânând astfel fără titlul de campion pe plan intern. „Am dorit ca sportivii să plece de la noi cu o amintire frumoasă, în tradiţia locurilor. De aceea, în locul obişnuitelor cupe, i-am răsplătit cu obiecte de artizanat. Ele au fost create din cărbuni din mina Lupeni, încastraţi în roţi miniaturale de enduro, confecţionate din lemn”, a spus Sorin Sandu, din partea clubului organizator, Comexim R Lupeni. Concurenţii au avut de parcurs 120 de kilometri în fiecare din cele două zile de concurs, coborând din Staţiunea Straja în municipiul Lupeni, pentru proba specială de motocros, pentru a se lupta apoi cu speciala de enduro.

„Sosolina”, bronz la Clasa E1
Petroşăneanca Sorina Sandu (Sosolina) (foto), prima româncă în Campionatul Mondial de Enduro, a evoluat practic la ea acasă, reuşind să se claseze pe locul trei la clasa E1, dar şi să obţină al cincilea timp dintre toţi concurenţii pe speciala de motocros. Noua campioană naţională la fete este chiar sportiva cu care Sorina a făcut echipă la Red Bull Romaniacs, Andreea Goga. Originară din Râşnov şi legitimată la clubul Vectra Racing, Andreea a fost victima unei accidentări, fracturându-şi două coaste, dar chiar şi aşa, ea nu a ezitat să urce pe podium, în aplauzele motocicliştilor prezenţi la competiţie, pentru a-şi ridica premiul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Rugbyştii Ştiinþei şi-au luat masteratul

Ştiinţa Petroşani a promovat, în premieră, în Superliga de rugby, eşalonul de elită al acestui bărbătesc sport. Studenţii au fost...

A furat bijuterii în Finlanda, dar a fost prins acasă

Un bărbat de 45 de ani, din Hunedoara, care a furat de pe teritoriul Finlandei bijuterii din aur în valoare...

Patron turc, acuzat de evaziune fiscală

Un cetăţean turc, de 51 de ani, om de afaceri în municipiul Deva, este acuzat de evaziune fiscală, după ce...

Închide