ActualitateFlashPolitica si administratie

Premierul a trecut la amenințări. Managerii de spitale, în pericol să fie dați afară

Sorina Popa

„Fac un apel la toți managerii de spital și șefii de secție: să termine cu tergiversările și de fiecare dată când este nevoie, să răspundă imediat la nevoile privind schimbarea unei secții în secție ATI”, a spus Florin Cîțu (foto).

„Trebuie să rezolve problemele”
Premierul spune că a observat că de fiecare dată managerii de spital sună ori președintele Consiliului Județean ori primarul, când e nevoie de schimbări legate de paturile Covid: „Nu! Sunt acolo să rezolve această problemă. Dacă nu rezolvă această problemă, pleacă și vin alții”.
Cîțu a spus că șefii spitalelor nu trebuie să ceară voie de la președintele Consiliului Județean ca să mărească numărul de paturi pe secția ATI în situația în care e țara acum.
Se vede treaba că premierul nu cunoaște situa­ția din țară, așa cum este ea în realitate. Pentru că presiunea pe medici, pe spitale, pe manageri este uriașă în aceste zile, iar cei care au de suferit din cauza acestor acuzații sunt tot românii.
Am vrut să aflăm dacă managerii spitalelor din ju­deț, cel din Deva și cel din Hunedoara, dacă într-a­­de­văr managerii sună la șefii de la județ sau pe primari ca să ceară aprobare pentru activitatea lor de zi cu zi.
Emil Stoica, managerul Spitalului Jude­țean din Deva, susține că de câte ori a trebuit să crească numărul de paturi pentru pacienții cu Covid a făcut-o. “Nu trebuie să sun la nimeni ca să îmi fac datoria. Putem mări capacitatea pentru bolnavii Covid în funcție de condițiile din spital. Pentru că nu avem numai pacienți Covid, ci și cu alte boli”, a spus medical Emil Stoica.
Managerul Spitalului municipal din Hunedoara, Radu Budae, a declarat că unitatea pe care o conduce are cele mai multe paturi dedi­cate bol­navilor Covid din jdueț, 120. “Avem cei mai mulți pacienți cu coronavirus, cu forme mai ușoa­re, cu forme grave. Singura variant ca să creș­tem ca­pacitatea pentru acești bolnavi este ca spitalul să fie complet Covid”, a afirmat Radu Budae.

One thought on “Premierul a trecut la amenințări. Managerii de spitale, în pericol să fie dați afară

  • SUNA si ei pe cei carorora li se subordoneaza, n ai nici o putere sa i schimbi asa ca ciocul mic

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura