Premieră la Grădina Zoologică din Hunedoara. O tigroaică a adus pe lume un pui!

02 DSC_5230Oana Mihnea

Duminică, la Grădina Zoologică din Hunedoara, o nouă viaţă şi-a făcut loc printre animalele din captivitate. Este vorba despre naşterea unui pui de tigru, eveniment mai rar întâlnit în grădinile zoologice.

Un grup de deveni, între care şi o fetiţă de un an şi opt luni, au fost martori la venirea pe lume a puiului. „Am fost împreună cu fetiţa mea şi cu nişte prieteni în vizită la grădina zoo din Hunedoara, dar nu am observat din prima clipă ce se întâmplă. După câteva minute am văzut că femela abia ce fătase puiul, care cu greu se observa printre frunzele uscate de pe jos. Am informat pe cineva de la poartă despre minunea care s-a produs, apoi au venit şi au închis tigrii. Din câte ştiu eu, puii aceştia nu prea au şanse de supravieţuire şi foarte rar se întâmplă ca o femelă să dea naştere unui singur pui. Ne-am bucurat foarte mult“, a declarat Septimiu Lupea, din Deva.
Potrivit directorului Grădinii Zoologice de la Hunedoara, Aurel Bold, după fătare, puiul a fost părăsit de mama lui. „De obicei, o femelă face trei pui, de data aceasta a fătat doar unul şi este foarte micuţ. În prezent, este ţinut la incubator pentru a fi în siguranţă, l-a văzut şi medicul veterinar. Orice atac de imunitate pentru el ar putea fi fatal. Dar îi purtăm de grijă şi sperăm să supravieţuiască“, a declarat Aurel Bold.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.