ActualitateFlash

Premieră în județ! Prima femeie aleasă Decan al Baroului Hunedoara!

Avocata Claudia David (foto) face istorie! Ea a fost aleasă decanul Baroului din ju­dețul Hunedoara, fiind prima femeie care ocupă această funcție, de 100 de ani de când a fost înființat Baroul.

Dublu voturi față de contracandidat
Alegerile la Baroul Hunedoara au avut loc sâmbătă, 23 martie 2024. S-au înscris pentru postul de decan al baroului Claudia David și avocatul Ovidiu Itu. Claudia David a obținut 137 de voturi, iar contracandidatul său, 67. O victorie extrem de importantă pentru avocată, aceasta câștigând, așadar, detașat competiția pentru șefia Baroului Hunedoara. David profesează avocatura din anul 2002. În Baroul Hunedoara sunt înre­gistrați câteva sute de avocați.

Vechime minimum 10 ani
Decanul este ales pentru un mandat de 4 ani şi poate fi reales o singură dată. Decanul se alege dintre avocaţii cu o vechime de minimum 10 ani în profesie.
Claudia David a coordonat proiectul dedicat elevilor „Fii avocat în școala ta!”, derulat de Baroul Hunedoara. Un număr de 23 avocați voluntari, coordonați de avocat Claudia David, în colaborare cu profesorii diriginți și profesorii de discipline socio-umane, au susținut module care vin în sprijinul elevilor, în sensul comunicării și dezbaterii unor situații din viața cotidiană, cu posibil impact juridic, abordându-se teme de actualitate si de interes pentru tineri. Scopul proiectului a fost de a promova și implementa educația juridică non-formală în învățământul preuniversitar din județul Hunedoara, prin facilitarea accesului elevilor la cunoștințe elementare în privința drepturilor și responsabilităților lor, precum și a răspunderii lor civile și penale.
Claudia David a absolvit Facultatea de Drept Universitatea „Babes Bolyai” Cluj-Napoca în 1999. A fost consilier juridic, iar din 2002 este avocat. (S.Popa)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura