Premiaţi la 50 de ani de căsnicie neîntreruptă

04 batrani casatorie diplome (5)

Nicolle Ebner

Un număr de 36 de familii din Deva care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă au fost premiate, vineri, de primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, cu diplome de fidelitate şi bani.

Din nou în faţa ofiţerului de stare civilă
Evenimentul a avut loc în noul sediu al Casei Căsătoriilor din Deva, inaugurat la sfârşitul lunii mai a acestui an. Emoţionaţi, cu ochii în lacrimi, gătiţi cu hainele de „duminică”, membrii celor 36 de familii s-au prezentat, la ora anunţată, în faţa primarului Mircia Muntean. Diplomele de fidelitate le-au primit capii de familie, iar buchetele generoase de flori şi „atenţiile” de 300 lei (impozabili) au ajuns în mâna partenerelor, „pentru că femeile ştiu cel mai bine ce trebuie să facă cu banii şi pe ce să-i cheltuiască”, vorba edilului şef. „Am transformat acest eveniment într-o tradiţie. Exemplul pe care ni-l dau părinţii şi bunicii noştri din punct de vedere al respectului pentru familie şi pentru partenerul de viaţă, merită să fie recompensat. Mulţi dintre ei nu au bani să sărbătorească nunta de aur, de aici şi florile pentru doamne şi cei 300 de lei, măcar pentru o prăjitură şi un pahar de vin”, spune primarul Mircia Muntean. Faţă în faţă cu cele 36 de familii care au acumulat o experienţă conjugală de jumătate de veac, au fost prezente câteva cupluri de tineri care au încercat marea cu degetul şi s-au căsătorit de probă, de Ziua Îndrăgostiţilor, după care, tot în acest an, au decis să-şi oficieze relaţia în faţa ofiţerului de stare civilă.
Alte 32 de familii care, în acest an aniversau nunta de aur, au fost recompensate, în acelaşi mod, evenimentul desfăşurându-se la sfârşitul lunii mai, cu ocazia inaugurării noului sediul al Casei Căsătoriilor din Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.