Premianţii fără premii – ediţia 140: Alin Bonţa sau pasiunea revelării frumosului din jur

12 iunie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Deveanul Alin Bonţa (foto) este un profesionist al tehnicii, însă viaţa l-a dus înspre lumea cărţilor. Şi apoi, printr-un alt concurs de împrejurări, în lumea ciclismului.
Cu bicicleta alături şi-a făcut o mulţime de prieteni, pe bicicletă a alungat gândurile zilelor triste, pe bicicletă a reînvăţat bucuria şi tot din şaua bicicletei a colindat satele, munţii, dealurile şi văile şi a văzut şi cât e Hunedoara de frumoasă! Desigur, deveanul nostru nu s-a oprit aici: a pedalat şi pe dealurile sau munţii altora, peste graniţe, iar întâmplările pline de haz pe care le-a trăit alături de un grup de minunaţi prieteni, le-a adunat într-o carte. Apoi încă una. Şi încă una. Până acum sunt trei: „Cu bicicleta prin Pirinei”, „Cu bicicleta prin Corsica” şi „Cu bicicleta prin Tenerife”.
O a patra carte, pe care Alin o vrea ca un ghid ciclo-turistic (dar nu numai) despre judeţul Hunedoara, de această dată, se înfiripă chiar în aceste săptămâni. Alin Bonţa nu este, însă, numai un absolvent de Politehnică devenit scriitor, prin savuroasele sale jurnale de călătorie. Este un om care, dincolo de perdeaua întâmplărilor nefericite ale vieţii, a avut puterea să caute frumuseţea, bucuria şi forţa prietenei. Şi, prin ele, să revină printre şi pentru oameni, cu răbdare şi blândeţe.
Pentru exemplul său de profesionalism şi dăruire, pentru modul în care a ales să promoveze Binele şi Frumosul, vă propunem să ne întâlnim cu acest om şi să-i spunem că-i mulţumim pentru ceea ce este şi face.
Sâmbătă, 16 Iunie 2018, ora 11.00, editorul, scriitorul şi ciclistul Alin Bonţa vine să-l întâlnim în Piaţa Victoriei, din Centrul Devei. Aveţi ocazia să-l priviţi în ochi, să-i spuneţi o vorbă caldă şi să fiţi parte dintre cei care îi vor mulţumi, oficial, printr-o diplomă, un buchet de flori, o strângere de mână şi semnătura recunoştinţei voastre.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Modernizarea drumurilor din Balşa, în faza de licitaţie

Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL II) reprezintă pentru administraţia publică din Balşa şansa de a moderniza câteva drumuri de...

Medic veterinar nou la Râu de Mori

După multe suişuri şi coborâşuri, comunitatea din Râu de Mori are medic veterinar nou. Acesta îşi desfăşoară activitatea într-un sediu...

Fermierii hunedoreni, prezenţi la Banat Agralim

De curând, la Timişoara a avut loc expoziţia Banat Agralim, manifestare organizată de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară...

Închide