Sport

Pregătiri de start în fotbalul mic

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara (Liga a III-a) îşi va relua pregătirile pentru retur în 10 ianuarie, fiind cea mai grăbită echipă hunedoreană din Liga a III-a din perspectiva startului antrenamentelor. Mureşul Deva (Liga a II-a) şi CFR Simeria (Liga a III-a) vor demara pregătirea cu o săptămână mai târziu (17 ianuarie), la fel ca şi Club Jiul (Liga a IV-a).

Grăbiţi spre promovare
FC Hunedoara este prima echipă de fotbal din judeţ care îşi va relua pregătirile în 2011. Fotbaliştii echipei alb-albastre se vor reuni sub comanda tehnicianului Ioan Petcu luni, 10 ianuarie, la Stadionul „Michael Klein” din Hunedoara. După obişnuitele antrenamente de adaptare la efort şi vizita medicală, hunedorenii vor efectua un stagiu centralizat de pregătire la Băile Felix, în perioada 25 ianuarie – 4 februarie. În cantonament, vor începe şi meciurile amicale de verificare, iar apoi, testele vor continua până la reluarea campionatului. Nu există deocamdată noutăţi în lotul de jucători, dar conducerea clubului hunedorean a fost foarte activă în pauza competiţională în a purta discuţii cu jucători ce sunt consideraţi peste nivelul Ligii a III-a. Obiectivul echipei hunedorene a rămas promovarea în Liga secundă. „Vom acoperi posturile deficitare cu jucători valoroşi, întrucât ne dorim promovarea cu orice preţ”, a spus Cornel Ene, finanţatorul grupării hunedorene.

Fără transferuri la CFR Simeria
Cu rezultate excelente în amicalele din vară, dar cu un parcurs sub aşteptări în turul campionatului, CFR Simeria îşi permite o săptămână de vacanţă în plus. Antrenorul Sorin Cornea a stabilit că lotul va reveni la antrenamente, pe 17 ianuarie, la Simeria, după care se va pleca în scurt timp în cantonament la Moneasa. De la reunirea feroviarilor vor lipsi cu siguranţă Bud şi Suciu, care şi-au reziliat contractele pe cale amiabilă, însă nu va mai pleca sau veni nici un jucător. „Nu vom face transferuri în această iarnă, deoarece avem un lot numeros şi valoros. În perioada de pregătire vom încerca să remediem minusurile din tur ale echipei. Vom lucra la condiţia fizică, pentru că am pierdut puncte importante pe finaluri de meci, şi la câştigarea încrederii în forţele proprii, pentru a diminua numărul ratărilor în faţa porţii. Obiectivul iniţial, cel de a promova a în Liga a II-a, rămâne valabil şi în retur”, a spus Vasile Hriţac, vicepreşedintele clubului CFR Simeria.

„Alb-negrii” fac economii
Antrenorul echipei Club Jiul, Daniel Huza, a decis ca elevii săi să efectueze perioada de pregătire la baza de la stadion, renunţând în acest fel la un cantonament centralizat la munte. Echipa din Petroşani se va reuni pe data de 17 ianuarie la stadion, iar „alb-negrii” vor efectua întreaga perioadă de pregătire la baza sportivă Jiul. „Avem toate condiţiile necesare pentru pregătire la stadion. Dispunem de sală de forţă, de cabinet medical, de terenuri bune de joc. Nu văd de ce am arunca banii, pentru a merge în nu ştiu ce staţiune”, a spus tehnicianul. Jiul va juca în luna februarie două meciuri de verificare cu gruparea din Liga I, Pandurii Târgu Jiu şi cu Universitatea Petroşani. Club Jiul a terminat prima parte a campionatului pe locul doi, având obiectivul declarat de a promova în Liga a III-a.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.