Prefectul spune că știe adevărul despre oprirea Termocentralei Mintia

           Închiderea Termocentralei Mintia a făcut ca mediul politic local să explodeze. Unii politicieni critică măsura guvernului, alții, evident de la Putere, spun că nu au nici o vină.
Demagogia liderilor hunedoreni ai Partidului Social Democrat a atins cote de neimaginat, iar metodele de înșelare a publicului, practicate de PSD prin promisiuni mincinoase și discursuri bombastice, sufocă în ultimele zile spațiul de comunicare publică, prin reacții populiste care ocolesc cu bună știință și cu rea credință, susține Călin Marian (foto), prefectul județului.

„Nu s-a făcut nimic!”

În anul 2013, când s-a format Complexul Energetic Hunedoara, compania avea 0 lei datorii. În 2019 a ajuns în insolvență, cu peste 3 miliarde de lei datorii, înregistrate sub conducerea managerilor numiți de PSD Hunedoara. Tot în 2013, s-a aprobat un studiu de fezabilitate de către AGA de la acea vreme, în care s-a solicitat să se facă un proiect pentru desulfurare și instalația de șlam dens. Nu s-a întâmplat nimic! S-au complăcut toți directorii social democrați în această situație, până la insolvență.Mai mult, în 2015, conducerea PSD a Ministerului de Finanțe, prin Eugen Orlando Teodorovici, nu a vrut să sem­neze o ordo­nanță care re­pre­zenta ajutor de stat pentru cumpărarea certificatelor de CO2. Deși ar fi fost vital ca acest ajutor să fi­e aprobat până în 30 apri­lie, da­tă li­mită pentru cum­părarea certi­ficatelor, l-a apro­bat în iulie. Întârzierea cu bună știință a însemnat pena­lități de 100 de euro pe certi­ficat. Iată o altă cauză a insol­venței. V-ați bătut joc, domnilor social democrați, de Termocentrala de la Mintia și de Complexul Energetic Hunedoara. Spuneți, domnule Laurențiu Nistor, președinte al PSD Hunedoara, că ați făcut demersuri de aproape doi ani și jumătate pentru ca Termocentrala Mintia să fie preluată de Consiliul Județean Hunedoara și nu ați primit răspuns pozitiv. Vă informez că Partidul Național Liberal a preluat guvernarea în urmă cu un an și nouă luni, ceea ce înseamnă că, acum doi ani și jumătate reprezentanții PSD în guvernul de atunci, au fost conștienți că termocentrala nu poate fi dată în plată și preluată de CJH, în condiții legale. Astăzi, Termocentrala Mintia este oprită pentru că nu există autorizații de mediu. Și tot lipsa acestor autorizații face ca activele acesteia să nu poată face obiectul dării în plată”, se arată în comunicatul prefectului de Hunedoara.

2 comentarii la „Prefectul spune că știe adevărul despre oprirea Termocentralei Mintia

  • 29 iulie 2021 la 9:13
    Legătură permanentă

    Acest personaj să ne spună și despre subvențiile pentru Moloț, dacă l-a apucat moralitatea și „făcutul de bine”. De ce nu se atinge DNA-ul de cei care jefuiesc banul public dar sunt „din tabăra ailaltă”. Și apropo, PSD poate să se dea cu k.ru de pământ că pentru lideri ca Nistor, Intotero, Ciolacu, Dîncu, etc., nu iese lumea cu scaun la cap în stradă. Ei erau disperați să-l voteze pe Câțu și când a fugit înaintea votului. Sunt, vorba unora, în buzunarele SRI și ale lui joianis.Siktir!

  • 29 iulie 2021 la 10:00
    Legătură permanentă

    Pana la urma pe acest prefect nu il pune nimeni la punct….afaceri personale…mita…trafic de influență….,etc, de aroganta lui nu mai vorbim, decand o tine in brate pe Vetuta este in lumea lui.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.