EvenimentFlash

Prefectul nu e deranjat de mirosul dejecţiilor de pasăre

03samoilescu

Nicolle Ebner

 În Deva, încă mai persistă mirosul de dejecţii de pasăre, mai ales la orele dimineţii, dar cu toate acestea, instituţiile abilitate stau cu braţele încrucişate şi nu fac nimic. Totuşi, în semn de consolare pentru locuitorii Devei, prefectul  Ioan Samoilescu (foto) i-a sancţionat „aspru” pe vinovaţi, dându-le… un avertisment verbal.

„Trebuie să încurajăm agricultura”
Mirosul deranjant este stârnit, în fiecare dimineaţă, de tractoarele care ară tarlaua fermei de legume de la marginea Devei, teren pe care, în urmă cu mai bine de o săptămână, au fost împrăştiate dejecţiile de la Avicola Mintia. În plus, în mijlocul terenului arat, tronează încă o grămadă măricică de găinaţ, amestecat cu tot felul de gunoaie şi resturi de păsări moarte, PET-uri, ce se observă la prima vedere. Pentru deveni, sfârşitul calvarului depinde de mama natură. Adică, de o ploaie torenţială, care să tragă în pământ îngrăşământul natural, şi odată cu el, şi mirosul.
Se pare că şefilor de la Garda de Mediu, singurii care pot aplica sancţiuni pentru nerespectarea legislaţiei în vigoare, li se pare normal ca 20 de remorci de găinaţ (unele deja împrăştiate pe suprafeţe importante de teren, altele depozitate în mijlocul câmpului) să fermenteze la temperaturi de până la 30 de grade Celsius. Dacă Garda de Mediu s-a limitat doar la a da câteva recomandări, am vrut să aflăm care este punctul de vedere al Prefecturii. „Având în vedere că trebuie să încurajăm şi agricultura, de data aceasta, celor de la ferma de legume le-am dat numai un avertisment verbal. Am fost într-o staţiune de iarnă din Austria, şi ferma de vite era lângă hotel”, a declarat prefectul Ioan Samoilescu, dând de înţeles că nu-l deranjează mirosul de grajd sau de găinaţ.

4 comentarii la „Prefectul nu e deranjat de mirosul dejecţiilor de pasăre

  • Vai de mine …ce tragedie…faceti din tantar armasar ca de obicei…(dar numai cand e vorba de alte partide politice , nu de al vostru). Are dreptate dl prefect si in Occident se simte acest miros de ingrasamant natural in preajma terenurilor agricole si nimeni nu moare si nici n-a murit din asa ceva vreodata.
    Sensibili mai sunteti la nas….pacat ca nu si la obraz.

  • Draga se vede ca esti Imparateasa RAHATURILOR.Ar fi cazul sa ne mai scutesti cu idiotenile tale.

  • prefectul are dreptate. La acea firma lucreaza peste 400 de oameni. Sa fim seriosi. mare baranza. Sigur cei frustati nu pot respira de miros!!!

  • Si ce daca lucreaza 400 de oameni?Pe mine ma intereseaza sa nu mai simt mirosul ala groaznic. Sa-si faca treaba ca lumea,cum si eu imi fac treaba la locul de munca.Si sa stii ca nu toti cei care simtim mirosul suntem frustati.Desteptule.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura