Prefectul Fabius Kiszely este optimist. Lotul IV al autostrăzii Lugoj-Deva poate fi finalizat în acest an

Sorina Popa

Prefectul judeţului, Fabius Kiszely (foto), a efectuat recent o vizită pe şantierul autostrăzii A1, la loturile III şi IV, pentru a vedea dacă investiţia merge cum trebuie şi vom putea circula în scurt timp şi pe aceste tronsoane.

Lucrări destul de avansate
”Am făcut o vizită de lucru împreună cu reprezentanţi ai Serviciului Rutier de la IPJ Hunedoara şi de la Drumuri Naţionale pe loturile III şi IV ale A1. Pe lotul IV, având în vedere că nu se va circula între nodurile de la Şoimuş şi Simeria, pentru realizarea conexiunii între loturi, am verificat stadiul lucrărilor, pentru a vedea dacă perioada solicitată de constructor pentru acest lucru este optimă. Lucrările aici sunt destul de avansate, astfel că, mai mult ca sigur, la finalul perioadei în care nu se va circula pe tronsonul Şoimuş-Simeria, lotul IV al autostrăzii Lugoj-Deva va fi funcţional. Apoi, pe Dealul Şoimuş, unde sunt lucrări foarte avansate, complexe, care implică multe utilaje şi forţă de muncă. Pot spune că pe lotul IV se munceşte exemplar şi totul se desfăşoară conform graficelor. Singurul impediment a fost ploaia. Dacă se menţine ritmul şi nu va ploua, sunt toate şansele ca până la sfârşitul acestui an să fie finalizat lotul IV al autostrăzii, până la nodul de la Gothatea”, a declarat prefectul de Hunedoara pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Puncte critice la lotul III
”La lotul III sunt trei puncte critice. Este vorba de rampa de la Gothatea, unde au fost alunecări masive de teren. Acolo, soluţiile propuse sunt bune, însă de durată. Estimez că în acest an este foarte dificil să se termine acest tronson. La kilometrul 56 al proiectului, avem 60.000 de mc de pământ care trebuie repus în strat compactat, lucru care va mai dura o lună şi jumătate. La kilometrul 57, lucrările sunt grevate de faptul că breteaua se află în procedură de licitaţie. Sperăm să avem finalizată descărcarea până la sfârşitul primului trimestru al anului viitor. Constructorul este mobilizat, însă nu aşa de tare cum mi-aş fi dorit. Forţa de muncă nu este la fel de mare ca la lotul IV al proiectului. Cred că în prima jumătate a anului viitor să se încheie lucrările pe cele două loturi situate pe teritoriul judeţului nostru”, a afirmat prefectul Fabius Kiszely.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.