Prefectul de Hunedoara, Fabius Kiszely, este aproape sigur. “În martie 2019 se vor da în folosinţă încă 30 de kilometri din tronsonul Lugoj-Deva al autostrăzii”

Sorina Popa

Ministrul Transporturilor, încă în funcţie, Lucian Şova, a dat o fugă ieri, de la Alba Iulia, unde a avut loc şedinţa solemnă a Guvernului, la şantierul autostrăzii de la Şoimuş.

Ministrul a spus că este mulţumit de cum se lucrează şi se avansează cu Lotul 4 al autostrăzii. El s-a dus pe şantier şi a vorbit cu muncitorii şi cu specialiştii. Era şi normal, având în vedere că, probabil, după 1 decembrie 2018, Şova nu va mai ocupa această funcţie.
Prefectul de Hunedoara, Fabius Kiszely, a declarat că avem toate şansele să circulăm pe A1 şi pe lotul 4, începând cu luna martie a anului viitor. ”Suntem în termen cu lucrările de pe autostradă, atât la lotul 3 cât şi la lotul 4. În martie anul viitor, lucrările vor fi finalizate şi la Dealul Liliecilor. Estimez că în martie 2019, aproximativ 30 de kilometri de autostradă, adică întreg lotul 4 şi o parte din lotul 3 vor fi date în folosinţă”, a declarat prefectul Fabius Kiszely pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Deşi în 9 noiembrie, constructorul român Dorinel Umbrărescu a anunţat că va finaliza lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva până în august 2019, se pare că există posibilitatea ca ele să fie finalizate în primăvara anului viitor. Anterior, şefii de la Drumuri sperau ca acest lot să fie deschis până la finele anului, dar termenul s-a prelungit din cauza lucrărilor complexe care mai trebuie executate la Dealul Şoimuş, cunoscut ca „Dealul Liliecilor“.
Cert este că se munceşte intens pe Lotul 4 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva, care are în total 22,139 km, în acest moment lucrările fiind finalizate în proporţie de peste 95 la sută.

One thought on “Prefectul de Hunedoara, Fabius Kiszely, este aproape sigur. “În martie 2019 se vor da în folosinţă încă 30 de kilometri din tronsonul Lugoj-Deva al autostrăzii”

  • 30 noiembrie 2018 la 7:52
    Legătură permanentă

    Dar drumul DN 7A (Cheile Jietului) ca isi rup masinile cetateni vaii jiului pentru a merge la Voineasa si pe Transalpina sau duminica la Manastirea de la Groapa Seaca , dar drumul spre Herculane , …???

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.