FlashPolitica si administratie

Prefectul Călin Marian rămâne pe poziții

Sorina Popa

În ședința coaliției de guvernare, liderii PSD, PNL și UDMR și-au împărțit posturile de prefecți. Astfel, PSD va avea 20 de prefecți, PNL va numi prefecții în 18 județe și UDMR va avea 4 prefecți. De asemenea, partidele de guvernare își împart și alte poziții cheie în administrație. Printre aces­tea se numără șefia ANAF, care revine PNL și șefia noii autorități a vămilor. Premierul Nicolae Ciucă l-a numit pe Bogdan Lari Mihei, la propunerea PSD, la șefia Auto­rității Vamale Române.

Cum s-au împărțit prefecții
PSD: Bacău, Bistrița Năsăud, Brăila, Caraș, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Prahova, Satu Mare, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, București.
PNL: Alba, Argeș, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Călăași, Cluj, Constanța, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui.
În aceste condiții, prefectul Călin Marian (PNL) (foto) rămâne pe poziții, iar locul de sub­prefect rămas liber prin plecarea membrului USR va fi ocupat de un social-democrat, cel mai probabil din Valea Jiului.
„Coaliția de guvernare a semnat pro­to­colul pentru asumarea funcțiilor de prefect și subprefect. Regula este ca să se păstreze culoarea politică a președintelui Consiliului Județean. Cu toate acestea, am reușit să negociez păstrarea funcției de prefect, în județul Hunedoara pentru Partidul Național Liberal. Este o victorie a noastră, a tuturor celor ce luptăm pentru partidul nostru. Mer­gem înainte!”, a declarat deputatul Vetuța Stănescu, președintele organizației jude­țene Hunedoara a PNL.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura