Prefectul a verificat dacă se respectă carantina la Zam

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Ma­rian, a verificat ieri modul în care se res­pectă măsurile de carantinare stabilite pentru localitatea Zam, unde incidenţa cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a de­terminat autorităţile să recurgă la măsuri restrictive necesare pentru prevenirea răspândirii bolii.

Dezinfecție la 48 de ore
Prefectul a recomandat respectarea tu­turor măsurilor de igienă pentru prevenirea răspândirii boli, insistând pe vaccinarea populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2.
La rândul său, primarul comunei Zam, Sorin Nistor, a menţionat faptul că agenţii eco­nomici şi instituţiile publice din zonă efec­tuează la fiecare 48 ore dezinfecţia spa­ţiilor unde îşi desfăşoară activitatea. El a pre­cizat că pe întreg teritoriul satului Zam sunt respectate măsurile luate prin hotă­râ­rile Co­mitetului Judeţean pentru Situaţii de Ur­gen­ţă Hunedoara, a informat Instituţia Pre­fec­tului.
Totodată, în satul Zam, la intersecţiile cu drumurile publice limitrofe acţionează echi­pe formate din poliţişti şi jandarmi care verifică motivele intrării persoanelor în zona carantinată.
Conform Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, în ultimele 14 zile în co­muna Zam s-au înregistrat 29 de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Dintre acestea, 25 sunt nevaccinate împotriva COVID-19, iar celelalte patru prezintă forme uşoare ale bolii.
Satul Zam a intrat în carantină zonală pe 2 octombrie, având în vedere incidenţa de aproape 19 cazuri la mia de locuitori, în­registrată la acea dată.
În prezent, incidenţa cazurilor de COVID-19 a scăzut la o valoare de 15,31 la mia de locuitori.
Pe ansamblul judeţului, incidenţa îmbol­nă­virilor a fost calculată marţi la 3,77 la mia de locuitori, 24 de localităţi aflându-se în sce­nariul roşu. (A.Năstase)

One thought on “Prefectul a verificat dacă se respectă carantina la Zam

  • 6 octombrie 2021 la 8:51
    Legătură permanentă

    Si procentul de imbolnaviri calculat la mia de locuitori, diferit de UE unde se calculeaza la suta de mii de locuitori, a scazut automat cand a aparut prefectul!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.