Sport

Predicțiile lui Mircea Lucescu după tragerea la sorți pentru EURO 2024. Cine se va califica mai departe

După tragerea la sorți, Mircea Lucescu (foto) s-a încumetat să spună care sunt echipele care se vor califica din grupe. IL Luce a spus că din grupa A vor merge mai departe Germania și Ungaria, în timp ce din grupa C vor ajunge în optimi Spania și Italia. De asemenea, Anglia și Serbia vor trece de faza grupelor, iar Franta și Olanda, din grupa D, vor juca în optimi, scrie playtech.ro.

Șansă importantă
Mircea Lucescu a spus că din grupa E, cea a României se vor califica în optimi Belgia și selecționata condusă de Edi Iordămecu sau Ucraina, dacă va ajunge în această grupă după barajele din Liga Națiunilor.
„Mergem pe aceeaşi linie extraor­di­na­ră, o şansă deosebită, ca şi în preliminarii, unde am profitat la maxim. E o şansă importantă pentru cine o are. E o grupă foarte echilibrată. Grupa noastră este o grupă puternică. Sperăm că România va continua pe un trend ascendent din punct de vedere al punctelor reuşite şi va reuşi să treacă peste Slovacia. Belgia este echipă puternică în ultimii ani. Lupta se va da acolo. Cred că jucătorii noştri au că­pătat o încredere extraordinară în a­ceste preliminarii, au format un grup pu­ter­nic. Nu a ieşit nimeni în evidenţă în mod deosebit, dar echipa este compe­ti­tivă. Eu sunt convins că echipa României va fi în regulă la acest Campionat Euro­pean”, a declarat Mircea Lucescu, la ProTV.
Din ultima grupă, Mircea Lucească pariază pe Portugalia, Cehia sau Turcia.
Câți bani va încasa România, dacă va trece în optimi
UEFA va oferi 331 de milioane de euro se­lec­­ţionatelor participante la EURO 2024. Comitetul Executiv al UEFA, în­tru­nit sâm­bătă la Hamburg, înaintea tragerii la sorţi a grupelor pentru turneul final, a anunțat premiile pe care le vor primi echi­pele califi­cate. Astfel, fiecare dintre cele 24 de selecţionate va încasa o primă de parti­ci­pa­re de 9,25 milioane de euro, iar victoria va fi recompensată cu un milion de euro, în timp ce fiecare re­zul­tat de egalitate cu 500.000 de euro. Calificarea în optimile de finală va fi răs­plă­tită cu un bonus de 1,5 milioane de euro, care se va ridica la 2,5 milioane euro pentru accederea în sferturile de finală şi la 4 milioane de euro pentru calificarea în semifinale. Dacă va obține trei victorii în grupă și implicit va accede în faza eliminatorie, România va încasa 4,5 milioane de euro, pe lângă cele 9,25 milioane asigurate deja.
Câştigătoarea EURO 2024 va fi re­com­­pensată cu suma suplimentară de 8 milioane de euro, în timp ce învinsa din finală va primi 5 milioane de euro.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura