Preafericitul Patriarh Daniel şi-a început vizita canonică în Deva

patriarh 2

Zi mare pentru creștinii ortodocși din județul Hunedoara, care au avut posibilitatea să asiste la un moment aproape unic, petrecut în viața bisericească din județ. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și-a început vizita canonică de două zile în Episcopia Devei și Hunedoare și a fost prezent astăzi în jurul orelor 17.00 la aducerea moaștelor Sfinților Martiri Brâncoveni la Catedrala Episcopală ”Sfântul Ierarh Nicolae și Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva. Evenimentul a adunat deopotrivă oameni simpli, reprezentanți numeroși ai bisericii ortodoxe, dar și oficiali ai administrației județene și locale.     

În cuvântarea susținută în fața celor aproape 2.000 de oameni adunați la manifestarea de la lăcașul religios din Deva, Patriarhul Daniel a vorbit despre importanța  unității credincioșilor ortodcși și despre bucuria de a se afla pe meleagurile hunedorene. ””Ne-am adunat în această istorică Cetate a Devei, ca semn de prețuire pentru credincioșii ortodocși și ca mijloc de întărire în credință și demnitate românească”, a rostit Preafericitul părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe.

Programul vizitei Patriarhului Bisericiii Ortodoxe va continua și mâine, sâmbătă, zi în care sunt programate o serie de evenimente care vor începe cu aducerea moaștelor Sfinților Martiri Brâncoveni la  Biserica „Nașterea Maicii Domnului și Sfinții Martiri Brâncoveni“ din cartierul Micro 15 al Devei. (Natalia Bumbac)

 

 

3 comentarii la „Preafericitul Patriarh Daniel şi-a început vizita canonică în Deva

 • 9 noiembrie 2014 la 13:33
  Permalink

  de-asta omenirea e in halul asta, pt ca se inchina la popi si la moaste.

 • 9 noiembrie 2014 la 15:09
  Permalink

  Ati avut ocazia sa vedeti ce inseamna trufie, opulenta si alte asemnea “virtuti “de care da dovada BOR . Cetateni ai acestu judet stiti ca numai de la Consiliul Judetean au fost alocate peste 90 de miliarde de lei bisericii ? merita , ce fac pentru comunitate , pentru batranii , pentru copii orfani si napastuiti de soarta ? NIMIC !!! Macar cei ce cititi acest articol fiti destepti si nu mai finantati acesti grobieni .

 • 9 noiembrie 2014 la 21:13
  Permalink

  As vrea sa intreb pe Preafericitul Patriarh Daniel care spune ”Ne-am adunat în această istorică Cetate a Devei, ca semn de prețuire pentru credincioșii ortodocși și ca mijloc de întărire în credință și demnitate românească”, care este parerea despre viitorul credintei oamenilor ortodocsi in contextul cand multi prelati bisericesti indeamna credinciosii sa voteze pe Klaus Iohanis care are o apartenenta religioasa diferita de majoritatea credinciosilor romani ,primul exemplu ar fi preotul Suiaga de la Roscani, si se mai incadreaza in aceasta categorie alte fete bisericesti de acelasi rang , si altii superiori acestora, Oare chiar n-am pierdut identitatea ? As vrea o explicatie a episcopiei Devei si Hunedoarei incotro se indreapta ortodoxia noastra.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
UPDATE 2. Moloţ se declară nevinovat, nu ştie nimic despre lucrurile pentru care este cercetat

   Astăzi, în jurul orei 14.00, s-au încheiat percheziţiile la domiciliul preşedintelui Consiliului Judeţean, Mircea Moloţ. După ce jandarmii au

UPDATE. Moloţ cercetat de DNA pentru trafic de influenţă, abuz în serviciu şi cumpărare de influenţă

  Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârșire,

BREAKING NEWS. Procurorii DNA fac percheziţii la Consiliul Judeţean, la casa lui Moloţ şi firmele având legătură cu acesta!

    În această dimineaţă, procurorii DNA-Serviciul Teritorial Alba au descins la Consiliul Judeţean Hunedoara, unde biroul preşedintelui şi alte birouri

Închide