Sport

Prea puţini la Cupa Primãriilor

10 Bacia Alba IULIA 12.09.2006 (73)

Ciprian Marinuţ

Doar 18 dintre cele 56 de comune hunedorene au găsit resurse financiare şi… bunăvoinţă, pentru a-şi trimite o echipă la ediţia 2009 a competiţiei fotbalistice rezervate echipelor din mediul rural.

Fotbalul trece prin… buget
Cupa Primăriilor este în pierdere de… popularitate, din cauza crizei financiare, însă AJF Hunedoara are meritul că a făcut rost de bani de la Consiliul Judeţean şi n-a lăsat competiţia să moară. Astfel, faţă de succesul înregistrat la prima ediţie, cea din 2007, când au participat 42 de echipe, acum, la vreme de criză, doar 18 formaţii vor lua mâine startul în singura competiţie din ţară rezervată jucătorilor amatori din mediul rural. „Pentru noi, este important că sunt oameni iubitori de fotbal şi dornici de mişcare care au reacţionat pozitiv la invitaţia de a participa la singura competiţie ce se adresează echipelor din mediul rural. E de înţeles că unele comune n-au găsit resurse în buget pentru a participa, însă, probabil că dacă ar fi avut mai multă bunăvoinţă, comunităţile îşi puteau face echipă, întrucât cheltuielile cu transportul la trei-patru meciuri nu ar fi costat o avere”, a spus Mircea Sîrbu, preşedintele AJ Fotbal Hunedoara.

Patru grupe zonale
Cele 18 echipe care s-au înscris în competiţie au fost repartizate în patru grupe zonale: şase formaţii în Zona Băcia şi câte patru în zonele Sălaş, Ilia şi Certej. Cele şase echipe din Zona Băcia au fost împărţite în două grupe de câte trei echipe, în care se va juca în sistem fiecare cu fiecare, la fel cum se va juca şi celelalte trei grupe cu câte patru formaţii. Primele clasate în cele patru grupe vor disputa semifinalele, iar câştigătoarele se vor duela în finală. AJF Hunedoara a conceput un regulament disciplinar mai strict, pentru a preîntâmpina incidentele. „Pentru lovirea intenţionată a adversarilor sau a brigăzii de arbitri, jucătorul va primi cartonaşul roşu şi nu va mai avea drept de joc în competiţie. Sper să nu apară incidente de nici un fel şi nici situaţii în care arbitrii să fie atacaţi cu pietre pentru decizii corecte de către cei care nu cunosc cu adevărat regulamentul”, a spus  Grigore Macavei, preşedintele Comisiei de Arbitri Hunedoara.

Premii atractive
Un meci va dura 60 de minute, fiind două reprize de câte 30 de minute, cu pauză de 10 minute, iar accesul jucătorilor în teren se va face pe baza actului de identitate. La final, cele mai bune echipe vor fi răsplătite cu premii atractive. Ocupantei locului I i se va acorda trofeul transmisibil, oferit de CJ Hunedoara, echipele de pe locurile II, III şi IV vor obţine diplome, mingi şi echipament sportiv, iar echipa cea mai disciplinată va primi trofeul „Fair-Play”. Semifinalele în care se vor întâlni câştigătoarele celor patru grupe zonale se vor disputa în 9 august, cel mai probabil la Băcia, iar finala va avea loc în 16 august, probabil la Certej.

Programul Cupei Primăriilor

Zona Băcia (Stadion Băcia)
Duminică, 19 iulie ora 10.00, grupa A: Băcia – Romos ora 11.30, grupa B: Boşorod – Beriu
Duminică, 26 iulie ora 10.00, grupa B: Bretea –  Boşorod ora 11.30, grupa A: Romos – Orăştioara
Sâmbătă, 1 august ora 17.30: grupa A: Orăştioara – Băcia ora 18.50: grupa B: Beriu – Bretea
Duminică, 2 august Finala: locul 1 grupa A – locul 1 grupa B  Zona Sălaş (Teren Sălaş)
Duminică, 19 iulie  ora10.00: Răchitova – Sălaş  ora 11.30: Berthelot – Sarmizegetusa
Duminică, 26 iulie  ora10.00: Răchitova – Berthelot  ora 11.30: Sălaş – Sarmizegetusa
Duminică, 2 august  ora 10.00: Răchitova – Sarmizegetusa  ora 11.30: Sălaş – Berthelot Zona Ilia (Stadion Ilia)
Duminică, 19 iulie ora 10.00: Veţel – Ilia ora 11.30: Peştiş – Zam
Duminică, 26 iulie ora 10.00: Ilia – Zam ora 11.30: Veţel – Peştiş
Duminică, 2 august ora 10.00: Zam – Veţel ora 11.30: Ilia – Peştiş

Zona Certej (Stadion Certej)
Duminică, 19 iulie ora 10.00: Rapolt – Buceş ora 11.30: Şoimuş – Băiţa
Duminică, 26 iulie ora: 10.00: Băiţa – Buceş ora 11.30: Rapolt – Şoimuş
Duminică, 2 august ora: 10.00: Băiţa – Rapolt ora 11.30: Buceş – Şoimuş

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura