Sport

Prea obosiți, prea de la muncă

Vineri seara, pe terenul sintetic de la Stadionul „Cetate” din Deva s-au întâlnit, într-un nou joc amical, CSM Deva și nou promovata Retezatul Hațeg, o revanșă a partidei din urmă cu o săptămână. În prima întâlnire, de­venii au câștigat cu 2-1 dar în partida revanșă elevii lui Ștefan Nanu au câștigat cu un scor usturător, 8-0.

Nu-l interesează scorul
Au marcat: Stelea (min.10 penalty), Șulea (min.32), Bloj (min.36), Kayondo (min 39 și 73), Lemac (min. 64 și 68), Vișan (min.83). „Scorul este mai puțin im­portant în jocurile amicale, dar mă bucur că s-au respectat indicațiile tac­tice, cu lansări lungi, spre Kayondo și Șulea și, mai apoi, spre Lemac. Rete­zatul Hațeg este o echipă care a rezistat fizic cam jumătate de oră. E bine că am intrat în acel ciclu săptămânal pe care mi l-am dorit și băieții răspund bine la indicațiile tactice, după o perioadă mai lungă de antrenamente fizice”, a spus Ștefan Nanu, antrenorul devenilor. „În cei trei ani de când sunt la Deva am promovat mai mulți jucători din pepiniera proprie a clubului. Am fost mulțumit de jocul acestor sportivi, iar astăzi m-a impre­sionat Chițimia, un mijlocaș ofensiv născut în 2006, care are reale calități”, a mai spus Ștefan Nanu.
CSM Deva va continua seria de meciuri amicale și săptămâna aceasta, când va întâlni, tot pe teren propriu, pe Phoenix Buziaș, timișenii fiind, și ei, nou promovați în eșalonul terț, partida fiind văzută ca o bună ocazie de închegare a relațiilor de joc. „Repet ,nu mă intere­sea­ză rezultatele din meciurle amicale, scopul acestora fiind de a pune la punct relațiile de joc, iar noi mai avem ceva de lucru la acest capitol. E frumos să în­vingi la scor, dar, în campioinat, eu aș fi mul­țumit să câștigăm toate jocurile și la un gol diferență”, a precizat Ștefan Nanu, antrenorul principal de la CSM Deva.
Dan Bona, antrenorul principal al echipei Retezatul Hațeg, a fost nemul­țu­mit de modul în care au evoluat elevii săi dar a motivat acest scor prin faptul că partida s-a disputat pe o vreme caniculară, jucătorii de la Hațeg venind la această întâlnire direct de la muncă. Miercuri, Retezatul va întâlni pe teren propriu formația Ripensia Timișoara.

CSM Deva: Bădescu (64 Lazar) – Iana (67 Nicoară), Plută (74 Opriș), Creciunesc (46 Vișan), Doboș (46 Pătulea; 84 Tod) – Popescu (46 Kelemen), Bloj (60 Branea), Stelea (46 Marinca; 81 Chițimia), Țoiu (75 Neagoe) – Kayondo (74 Maroșan), Șulea (46 Lemac). Pe bancă: Muntean (portar). Antrenor, Ștefan Nanu.
Retezatul Hațeg: Mușa (46 Tonca) – Ardelean (72 Bănățeanu), Țuligă (46 Trif), Arcuși (46 Rusu), Lupulescu – Buzducea, Pușcă (70 Demian), Pițigoi (46 Casian), Gavriluți (46 Prem; 70 Popesc) – Pau, Bîgu (46 Popa). Pe bancă: Pescar (portar). Antrenor, Dan Bona.