Actualitate

„Praznic luminos” la Ribiţa

Magdalena Şerban

Festivalul concurs ,,Praznic luminos”, aflat la ediţia a III-a, şi-a continuat tradiţia anuală, sâmbătă, la Căminul Cultural din Ribiţa.

S-au căutat talente

Organizat de Şcoala Generală „Preot Iosif Comşa“ din Ribiţa, în colaborare cu Primăria, Parohia Ortodoxă, Căminul Cultural şi Biblioteca Comunală din Ribiţa, festivalul a adunat reprezentanţi ai şcolilor din localităţile hunedorene, precum Brad, Lelese, Veţel, Luncoiu de Jos, Baia de Criş, Tomeşti, Vaţa de Jos, dar şi din Nădab sau Chişineu Criş, ambele din judeţul Arad. Secţiunile de concurs au fos bine delimitate: colinde şi pictură, iar regulamentul de participare a fost unul strict, în cazul colindelor, totul desfăşurându-se în manieră tradiţională (de la port popular specific zonei reprezentate, până la acompaniament de sezon: clopoţei, tobe), iar al picturii, sub coordonate predefinite (tema: „Naşterea Domnului“, transpusă în pictură pe sticlă).

Câştigătorii ediţiei

Ca în orice concurs care se respectă, juriul a fost unul de specialitate. Grea i-a fost însă misiunea deliberării, copiii dovedindu-se a fi extrem de talentaţi.

„La secţiunea pictură, clasamentul a fost următorul: premiul I a fost acordat Andreei Cristea de la Clubul Copiilor şi Elevilor Brad, premiul II, Roxanei Avram de la Şc. Gen. „Preot Iosif Comşa” Ribiţa, iar premiul III a fost oferit lui Ştefan Cătălin de la Clubul Copiilor şi Elevilor Brad. La colinde, premiul I a mers la grupul de copii ce a reprezentat Şc. Gen. „Preot Iosif Comşa“ din Ribiţa, premiul II la Şc. Gen. Veţel, iar premiul III, la Şc. Gen. „Avram Iancu“ Baia de Criş. Pe lângă aceste premii, la ambele categorii s-au mai oferit menţiuni. Ţin să mulţumesc foarte mult Primăriei din Ribiţa, pentru că, de fiecare dată, se implică şi susţine acţiunile şi talentele locale. De asemenea, mulţumesc sponsorilor SC Key Safety Ribiţa şi SC Teba Brad Industry, care, în an de criză, nu au ezitat să ne fie alături“, spune Ramona Clej, directoarea Şcolii Generale „Preot Iosif Comşa“ din Ribiţa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura