FlashPolitica si administratie

Poziţii uşor diferite între cei doi copreşedinţi judeţeni ai noului PNL în privinţa fuziunii. Gligor şi Ţîmpău nu cântă la unison

Din câte se pare, pentru noul PNL, greul de abia acum începe. După o perioadă în care au savurat victoria de la alegerile prezidenţiale, urmează ducerea la bun sfârşit a proiectului prin care se doreşte fuziunea dintre PDL şi PNL în cadrul noului şi marelui Partid Naţional Liberal.untitled
Aşadar, de la declaraţiile prin care liderii celor două partide se asigurau reciproc că îşi doresc crearea unei forţe politice puternice de dreapta, acum trebuie să treacă la fapte. Acelaşi lucru se va întâmpla şi cu organizaţiile PDL şi PNL Hunedoara, care vor avea în viitorul apropiat o singură conducere, un singur sediu ş.a.. Situaţia a devenit şi mai complicată în organizaţia hunedoreană, după ce doi dintre cei mai importanţi lideri ai PNL Hunedoara, preşedintele organizaţiei judeţene Mircea Moloţ şi vicepreşedintele Tiberiu Balint au fost traşi pe linie moartă, în urma evenimentelor petrecute la sfârşitul anului 2014.
Problema este la Consiliul Judeţean
Deşi liderii ambelor formaţiuni politice îşi doresc să pună în practică proiectul, criteriile pe baza cărora se va realiza fuziunea încă nu au fost stabilite. „A fost înfiinţată o comisie la nivel naţional, care va stabili criteriile conform cărora se va face fuziunea între cele două formaţiuni politice. Astăzi (ieri, 5 decembrie – n.r.) a avut loc prima şedinţă a comisiei, iar în perioada următoare va fi făcută o analiză a structurilor din teritoriu şi se vor decide criteriile care vor fi aplicate pentru fiecare organizaţie judeţeană în parte. Din punctul meu de vedere ar trebui să se ţină cont de rezultatele obţinute la ultimele alegeri locale şi parlamentare”, a declarat deputatul Bogdan Ţîmpău (foto stânga), copreşedinte al noului PNL Hunedoara, el fiind liderul interimar al liberalilor hunedoreni după suspendarea lui Moloţ. Cu privire la apariţia unor neînţelegeri, înlocuitorul lui Mircea Moloţ a declarat că acestea nu există, ci ar fi o oarecare lipsă de comunicare legată de activitatea de la Consiliul Judeţean a colegului său Dorin Gligor (foto dreapta). „Nu există nici o neînţelegere, este o oarecare lipsă de comunicare în ceea ce priveşte Consiliul Judeţean Hunedoara, unde vicepreşedintele Dorin Gligor trebuia să convoace în luna decembrie o şedinţă ordinară. Tot atunci, trebuia să ia act de demisia vicepreşedintelui Tiberiu Balint şi să fie ales prin votul consilierilor un alt vicepreşedinte, lucru care nu s-a întâmplat”, a adăugat Bogdan Ţîmpău.
Părerea cetăţenilor în prim-plan
Cu toate acestea, există o oarecare diferenţă de opinie cu privire la unificarea celor două partide la nivel judeţean, deoarece copreşedintele Dorin Gligor, liderul judeţean al PDL, are alte priorităţi atunci când se referă la criteriile de fuzionare. „Din punctul meu de vedere, startul la fuziunea celor două partide a fost dat în luna iunie şi cred că se desfăşoară în continuare într-un ritm adecvat. Dar cred că ar trebui să se ţină cont mai mult de obiectivele pe care dorim să le îndeplinim, nicidecum să creăm un partid care să asigure doar funcţii membrilor. Nemulţumiri în interior ar putea exista, dar cred că ar trebui să ţinem cont de nemulţumirile cetăţenilor că nu suntem mai buni atât din punct de vedere administrativ, cât şi politic. Nu cred într-o alianţă în care să aibă de câştigat doar politicienii şi aici ar trebui să ţinem cont de mesajele pe care ni le-a dat electoratul la alegerile prezidenţiale”, a subliniat Dorin Gligor, copreşedinte al PNL Hunedoara. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura