Actualitate

Povestea blocului cu doar doi locatari, situat în mijlocul unui pasaj aglomerat

„Numărul 28 de pe Yongxing Jie” este o atracție neobișnuită din Guangzhou, China, care cons­tă într-o clădire de apartamente cu opt etaje, înconjurată de un pasaj aglomerat.

Au refuzat să-și abandoneze locuințele
Povestea ‘Number 28 on Yongxing Jie’ poate fi urmărită până în anul 2008, când o serie de clădiri din districtul Haizhu din Guangzhou au fost programate pentru demolare pentru a face loc unei noi șosele. În timp ce majoritatea rezidenților au ajuns la un acord cu dezvoltatorii și au decis să își vândă casele și să se mute, trei rezidenți ai unei clădiri de apartamente galbene, devenită faimoasă în prezent, au dus o negociere mai dură, refuzând să își abandoneze locuințele dacă nu le erau îndeplinite cererile. În cele din urmă, dezvoltatorii au decis să renunțe la negocieri și să constru­iască în schimb un pasaj supra­te­ran în jurul clădirii. Astăzi, povestea clădirii „încercuite” este cu­nos­cută ca fiind cea mai tenace rez­is­tență din Guangzhou împotriva dez­voltatorilor de infrastructură.

30 de metri pătrați
Numărul 28 de pe Yongxing Jie a fost mediatizat la nivel inter­națio­nal, când anomalia urbană a fost sur­prinsă în fotografii ale tunelului Zhoutouzui. Oamenii au fost mai interesați de „casa cu cuie” izolată în centrul unui pasaj suprateran de­cât de tunelul de ultimă ge­ne­rație, iar rezistența celor trei lo­cu­i­tori rămași a devenit subiect de știri, scrie odditycentral.com. Sin­gurii locui­tori rămași în clădirea de apar­ta­mente cu opt etaje au fost Guo Zhiming și fratele său, care au re­fu­zat să se mute din locuința lor de 30 de metri pătrați, în ciuda fap­­tului că nu aveau practic nici o șansă de a fi despăgubiți de către dezvoltatori după construirea pa­sajului suprateran înconjurător.
„Majoritatea rezidenților au pri­mit aproximativ 400.000 de RMB în 2011, ceea ce, la acea vreme, era suficient pentru a-și cumpăra un apartament la mâna a doua. Așa că cei mai mulți au luat banii pen­tru a cumpăra o altă casă”, a de­clarat Guo pentru Southern Metro­polis Daily. Numărul 28 de pe Yongxing Jie este o clădire cunoscută cu numele „casă cu cui”. Termenul „dingzihu” sau „casă cu cui” a luat naștere în China ca o modalitate de a descrie casele care se detașau în mijlocul unor zone demolate și ai căror proprie­tari au rezistat cu sfidare eva­cuă­rilor ordonate de stat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.