Actualitate

Poștărița hoață și-a luat tălpășiţa

Angajata Oficiului Poștal Lupeni semna pe cupoanele de pensii în locul bătrânilor și băga banii în buzunar. A reușit să facă o pagubă de peste 35.000 de lei în acest fel, infracțiunea fiind descoperită după ce unul dintre păgubiți s-a dus diriginta Poștei să ceară explicații.

10 taloane
„În baza aceleași rezoluții infrac­țio­nale, la diferite intervale de timp, și-a însușit în interes personal, mai multe sume de bani care trebuiau achitate (…) unui număr de 10 mandate (cupoane) de pensie, sens în care a completat rubrica „Achitat de” și a contrafăcut sem­năturile de la rubrica „Am primit” de pe cele 10 mandate de plată a pensiei, semnând astfel în locul titularilor de primire a sumelor de bani, după care a folosit cele 10 înscrisuri astfel falsificate pe care le-a depus la Oficiul Poștal Lupeni. (…) Se reține că fapta inculpatei a fost descoperită ca urmare a faptului că martorul s-a prezentat la Oficiul Poştal Lupeni şi a afirmat că nu şi-a primit drep­turile din pensie. Martora (n.r. diri­gin­ta) a procedat la efectuarea de verifi­cări și a constatat că pensia figura ca fiind plătită acestuia. A luat legătura cu inculpata, care a recunoscut faptul că şi-a însușit contravaloarea pensiei în sumă de aproximativ 10.000 lei şi că a semnat de primire în locul acestuia, recunos­când că a procedat la fel şi cu alte drep­turi de pensie. Cu privire la cele cons­ta­tate, martora a sesizat conducerea și totodată a efectuat verificări în teren”, se arată în dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani.

În formă continuată
Poștărița în vârstă de 52 de ani a plecat din țară înainte de a fi inculpată oficial. Ulterior a făcut un angajament cu Poșta Română pentru a acoperi paguba creată prin plăți eșalonate pe o perioadă de 6 ani. Judecătoria Petroșani a condamnat-o la 1 an şi 6 luni închisoare, pentru delapidare în formă continuată (10 acte materiale săvârşite în perioada ianuarie-martie 2019). Femeia a mai primit 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată și 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals. Pedeapsa finală stabilită de instanța de judecată a fost de 2 ani închisoare cu suspendare, dar soluția nu este definitivă. (M.Gânju).

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura