Sport

Portarul tricolorilor la Euro 2024: De multe ori avem nevoie de cuvinte frumoase, dar nu le-am primit

Portarul Florin Niţă (foto) a declarat duminică, 30 iunie, într-un interviu pentru UEFA TV, că de fiecare dată când îmbracă tricoul naționalei simte „o mare mândrie şi o mare res­pon­sabilitate”, scrie digi24.

Atmosferă incredibilă
El a amintit însă și de criticile pe care tricolorii le-au primit în timpul calificărilor. „Încerc să mă bucur pe deplin de această perioadă, dar deocamdată nu conştientizez la maxim ce se întâmplă. Este vârful carierei mele deocamdată, am avut adversari puternici, Ucraina, Slovacia, Belgia. Poţi spune că începe Campionatul Euro­pean în optimi, dar mai întâi trebuie să treci de grupe. Este fotbal, de ce să-mi fie frică? O fac cu entuziasm şi pasiune. Frică îmi este doar de Dumnezeu. Când intri pe stadion şi vezi că 80 la sută e plin de români este o atmosferă incredibilă. Este ceva ce nu poţi explica în cuvinte. În campanie am fost criticaţi, nu este corect, numai noi ştim cât ne sacrificăm, cât ne dorim să facem pentru echipă. De multe ori avem nevoie de cuvinte frumoase, de laudă, dar nu le-am primit. Dar faptul că suntem o echipă şi uniţi, am reuşit să trecem cu bine şi acum culegem roadele. Când îmbrac tricoul naţionalei este un sentiment plăcut şi o responsabilitate foarte mare. Când îl ai pe Dumnezeu cu tine, trebuie să-l rogi să fie cu tine. Simt ca înainte de un meci simt să-l rog pe Dumnezeu să mă ajute şi să-mi fac echipa să nu piardă. Tot ce se întâmplă acum i se datorează şi lui Edi Iordănescu. Calea pentru sferturi este să rămânem umili şi cu capul jos. Uniţi vom reuşi”, a spus Niţă.

Ia notițe
Niţă a menţionat că se pregăteşte şi pentru loviturile de departajare şi speră ca România să treacă de Olanda pentru a avea o zi de naştere minunată, mier­curi, a doua zi după meci, când îm­plineşte 37 de ani. „Loviturile de de­partajare sunt imprevizibile, dar îmi iau notiţe înainte şi mă gândesc la lucrurile astea. Fac şi o analiză foarte bună cu nea Leo Toader, antrenorul de portari. Noi îl avem pe Dumnezeu, avem unitate, avem determinare, ne dorim mai mult şi dorinţa este mai presus de orice. Ei sunt superiori din multe puncte de vedere dara buturuga mică poate răsturna uneori carul mare. Pe mine mă susţine soţia mea, mă susţin copilaşii, toţi apropiaţii mei se roagă să facem lucruri măreţe. Sper ca pe 3 iulie, de ziua mea, să primesc un cadou frumos din partea colegilor şi să avem victoria cu Olanda”, a afirmat portarul.
Ce i-ar spune Florin Niţă copilului Florin Niţă care în urmă cu mulţi ani se angaja la o fabrică de cozonaci să-şi ajute familia? „Să urmeze acelaşi drum, pe care Dumnezeu i l-a călăuzit. Dacă aş mai avea o viaţă, tot fotbalist m-aş face. A meritat cu vârf şi îndesat”. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura