Porci de Crăciun de la ferma Colegiului Tehnic Agricol din Geoagiu

04-Marius-SilerMagdalena Şerban

După ce s-a bucurat de succes în urma acţiunilor de vânzare a producţiei proprii, conducerea Colegiului Tehnic Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu se pregăteşte să tragă linie în ceea ce priveşte anul 2015. Dar nu înainte de a scoate la negoţ porci numai buni de tăiat în preajma Crăciunului.

„Nu a fost chiar rău în acest an, cu toate că ne-a speriat seceta din vară. Am cultivat legume, grâu, porumb, cartofi, orzoaică, şi am avut şi răsaduri la vânzare. De asemenea, am reuşit să schimbăm rasa de porci, reîntinerind-o. La fel ca în anii precedenţi, luna viitoare o să comercializăm porci, pentru că se apropie Crăciunul. În funcţie de preţul practicat la târgul din Orăştie, cel din 3 decembrie, aşa vom stabili şi noi tariful pe kilogram. În rest, pentru animalele din cadrul fermei avem asigurat necesarul de hrană la iarnă, deci ne cam pregătim să încheiem anul 2015 cu bine”, a declarat profesorul Marius Şiler (foto), directorul Colegiului Tehnic Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu. Acesta crede că vânzarea porcilor o să fie cel puţin la fel de bună ca şi în 2014, lumea devenind din ce în ce mai interesată de sfera BIO. După cum se ştie, animalele sunt hrănite din producţia proprie a fermei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.