Politica si administratie

Populaţia din Lupeni, lãsatã de izbelişte

Carmen Cosman

Populaţia din municipiul Lupeni îngheaţă de frig în case, iar elevii în şcoli, din cauză că primarul Cornel Resmeriţă nu vrea să supună spre aprobare în Consiliul Local Lupeni, proiectul de hotărâre privind acordarea subvenţiei.
Oamenii au ajuns să sune la Prefectura Hunedoara şi să ceară sprijinul prefectului Attila Dezsi, ca să facă faţă iernii care va veni. Deşi există sistem centralizat de termoficare, despre agent termic nici nu poate fi vorba, şi asta, pentru că primarul Cornel Resmeriţă refuză să treacă, prin Consiliul Local, proiectul de acordare a subvenţiei. „În perioada 2006 – 2008, municipiul Lupeni a beneficiat de 3,8 milioane de lei, din fonduri guvernamentale, pentru reabilitarea reţelelor de termoficare”, a declarat prefectul de Hunedoara, Attila Dezsi, care încearcă să găsească o soluţie pentru a-i ajuta pe cei din Lupeni. De precizat, însă, că punctele termice din acest municipiu sunt debranşate de la reţeaua de apă şi de la energie electrică, din cauza datoriilor ce pot fi considerate deja istorice şi pe care administraţia publică a uitat să le mai achite. Şi şcolile sunt în aceeaşi situaţie şi, chiar dacă temperaturile au scăzut foarte mult în ultima perioadă, elevii sunt nevoiţi să înveţe în sălile îngheţate.
Cum în Lupeni nu există gaz metan, populaţia se încălzeşte cum poate, cu energie electrică, ori cu sobe pe lemne sau cărbuni. În aceste condiţii, nu este de mirare că oamenii cer demiterea primarului Cornel Resmeriţă, ori chiar promovarea lui, cel puţin la Deva, numai să scape de el de la conducerea municipiului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.