Popice: Sportivii din Hunedoara şi Petrila, medaliaţi la naţionale

Nicolae Gavrea

Arena de popice din municipiul Cluj Napoca a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute finala Campionatului Naţional U23 de popice, atât la feminin cât şi la masculin, competiţie la care au participat şi sportivi reprezentând cluburile CS Siderurgica Hunedoara şi CS Inter Petrila.

Tinerii popicari de la Siderurgica Hunedoara, pregătiţi de Mănel Manea, au obţinut două titluri naţionale, prin Noemi Budoi (foto), la individual clasic, şi Daniel Botezatu, la sprint, o clasare pe poziţia secundă, prin Melinda Kalli, la tandem mixt (împreună cu un sportiv de la Electromureş Tîrgu Mureş) şi o medalie de bronz prin Bogdan Istodor, la individual clasic.
Mănel Manea, antrenorul hunedorenilor, a declarat: “Este ceea ce ne dorim, ca aceşti tineri să fie printre medaliaţi la toate competiţiile la care participă, ei fiind cei care au preluat ştafeta de la noi. E o generaţie bună, care munceşte mult iar rezultatele se văd”.
Clubul Inter Petrila a avut sportivi medaliaţi şi la ediţia din acest an. Tinerii pregătiţi de Marcel Dobrică au cucerit medalia de aur prin Denis Pădurean şi Claudiu Feier la tandem şi două medalii de bronz: Adrian Matei şi Alexandru Ionesei la tandem şi Alexandru Ionesei la sprint.
“Sunt foarte mulţumit. Mă bucur pentru aceste rezultate, aceasta este munca lor răsplătită acum prin aceste importante medalii, aur şi bronz. Puţin i-a lipsit lui Adrian Matei la individual pentru a fi pe podium, la şapte popice de medalia de aur, cu un scor foarte strâns, el s-a clasat pe locul 4. în finală. La anul avem Campionatul Mondial de juniori din Cehia, unde sperăm să avem cel puţin doi sau trei reprezentanţi la juniori”, a declarat antrenorul Marcel Dobrică.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.