; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Pompierul hunedorean al anului 2019

30 ianuarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Mircea Crivăţ

Pompierul de onoare al anului 2019 a fost desemnat ieri, joi, prin ordin al inspectorului şef al ISU Hunedoara, plutonierul adjutant Robert Kulcsar.

Acesta a reuşit să salveze viaţa unui om aplicând corect şi la timp metodele de resuscitare.
Omul salvat, Călin Ciora, şi salvatorul său s-au aflat ieri împreună la ceremonia de decernare a distincţiei Pompierul de Onoare al anului 2019 din judeţul Hunedoara.
Pompierul Robert Kulcsar a participat alături de Bebe, Ciobănescul german, specializat în căutare-salvare, al I.S.U. Hunedoara, la un concurs de dresaj canin la Sibiu. Pe parcursul derulării probei de căutare a unei victime surprinse sub dărâmături, unul dintre participanţi, în vârstă de 58 de ani, din Cluj, s-a prăbuşit la pământ.
Robert şi alţi colegi au evaluat victima, au constatat lipsa pulsului şi au aplicat masajul cardiac, reuşind să-l ţină în viaţă pe Călin până la sosirea echipajelor de ajutor medical calificat. El a fost transportat de urgenţă la Spitalul din Sibiu, unde medicii i-au montat pe cord patru stenturi.
Efectuarea masajului cardiac eficient a fost vital în menţinerea în viaţă a bărbatului şi evitarea afectării cerebrale ca urmare a lipsei oxigenului. Călin Ciora şi-a reluat viaţa şi s-a reîntors la marea lui pasiune: câinii de căutare-salvare.
(În imagine, pompierul hunedorean Robert Kulcsar şi clujeanul Călin Ciora, omul pe care acesta l-a salvat de la moarte)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 31.01.2020

Marius Vasile Asaftei, cetăţean din Călan Pentru că a fost arestat preventiv 30 de zile, fiind acuzat de distrugere, după...

Bulina albă, 31.01.2020

Dorel Bretean, subprefect al judeţului Hunedoara Pentru că, urmare a prestaţiei sale ca subprefect al judeţului, în perioada iulie 2017...

Gura lumii, 31.01.2020

Vorbesc gurile rele că la o instituţie de pe la noi se întâmplă lucruri de neacceptat. Zvonerii de serviciu au...

Închide