Pompierii, la datorie pentru eliminarea efectelor inundaţiilor

Un drum judeţean şi mai multe gospodării din Luncoiu de Jos au fost inundate ieri, 23 iulie, în urma unei ploi abundente. Inundaţii au mai avut loc şi în municipiul Petroşani.

Militarii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara au intervenit pentru a înlătura efectele produse de inundaţii. ”În urma cantităţii mari de precipitaţii, de până la 40 de litri pe metru pătrat, căzute în vestul şi sudul judeţului, s-au produs mai multe situaţii care au impus intervenţia pompierilor militari. Pârâul Valea Gujii a inundat DJ 706 B şi s-a revărsat spre mai multe gospodării din satul Stejărel, comuna Luncoiu de Jos. Pompierii brădeni şi deveni intervin pentru extragerea apei din beciuri şi curţi. De asemenea, pompierii Detaşamentului Petroşani acţionează cu motopompe pentru evacuarea apei din subsolurile blocurilor 17 şi 28 A situate în cartierul Aeroport. Inundarea subsolurilor s-a produs ca urmare a depăşirii capacităţii de preluare a sistemului de canalizare a apei de ploaie”, a informat reprezentantul ISU Hunedoara.
Căderi abundente de precipitaţii s-au înregistrat ieri şi în zona Bradului, unde a fost distrus un drum, în apropierea satului Mesteacăn. ”În urma căderilor abundente de ploaie a fost afectat drumul comunal 170 B, acesta devenind impracticabil pentru autoturisme în acest moment. Urmează să se intervină operativ pentru repararea acestuia. Facem apel la cetăţenii care deţin proprietăţi în proximitatea drumurilor să menţină şanţurile de gardă la drum curăţate, fără vegetaţie abundentă, pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale”, a scris Florin Cazacu, primarul municipiului Brad, pe Facebook. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.