Poliţistul ucigaş era fascinat de foc şi moarte

Maximilian Gânju

Poliţistul local din Petroşani care şi-a ucis mama în urma unei dispute, iar apoi s-a sinucis curmând şi viaţa bunicii lui imobilizată la pat, vedea în foc „purificarea”. Tânărul era foarte apropiat de mama lui, însă lucrurile s-au schimbat radical după ce au apărut problemele în căsnicia sa.
Apropiaţii poliţistului local Cătălin Buşoniu (30 de ani), care şi-a ucis mama în noaptea de sâmbătă spre duminică şi după câteva ore a decis să incendieze apartamentul în care mai era şi bunica sa, sunt şocaţi de fapta tânărului. Nimeni nu-şi imagina că ar putea ceda nervos, încât să ajungă în situaţia de a riposta atât de violent, chiar dacă ştiau de problemele care-l apăsau. Mariajul lui nu mai mergea, însă chiar Cătălin Buşoniu a decis că trebuie să se separe de soţie, dar n-ar fi vrut şi de fiica sa de patru ani, pe care o iubea nespus de mult. Problemele poliţistului au început să se facă văzute în ultimele luni şi-l apăsau din ce în ce mai mult. După internarea sa la Psihiatrie îşi mai revenise, însă a urmat tratamentul medicamentos o perioadă scurtă de timp, iar depresia a recidivat. Tânărul a reuşit să ascundă la locul de muncă tot ce-l apăsa, însă a răbufnit în seara zilei de sâmbătă. Cătălin Buşoniu parcă se pregătea pentru a comite o faptă de neimaginat şi se descărca pe pagina sa de pe reţelele de socializare. Încă de la începutul lui august, aproape toate postările sale erau negativiste şi parcă anticipau tragedia. Considera focul ca singura cale de purificare şi era fascinat de satanism. Sâmbătă seara, când se presupune că şi-a ucis mama, posta un ultim mesaj pe pagina personală, de fapt o melodie, „Duşmăniţi-mă toţi”, a trupei Paraziţii, dar şi o fotografie în care are o glugă trasă pe cap şi o înfăţişare care-i arată o stare de nervozitate. Apoi, la câteva ore distanţă, în seara zilei de duminică, avea să se sinucidă, baricadând uşa locuinţei cu un dulap şi dându-i foc. În incendiu, a murit şi bunica lui de 90 de ani, bolnavă şi imobilizată la pat.
Cătălin Buşoniu era foarte apropiat de mama sa, însă problemele sale psihice l-au transformat în călău. Colegele mamei acestuia sunt şocate şi spun că femeia, inginer de profesie şi angajată la societatea de distribuţie a apei potabile din Valea Jiului, era o persoană deosebită, amabilă şi foarte „caldă”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare