Poliţistul Sucilă rămâne în arest

Maximilian Gânju

Magistraţii Judecătoriei Petroşani au respins cererea de eliberare sub control judiciar înaintată de Adrian Sucilă (foto). Poliţistul învinuit de act sexual cu un minor şi furt a cerut ca procurorii să prezinte proba în baza căreia a fost privat de libertate aproape 40 de zile.

„Nu mai există temei pentru menţinerea în arest”
Cererea de eliberare sub control judiciar înaintată de Adrian Sucilă, prin avocatul său, a avut termen de judecată ieri, la Judecătoria Petroşani, iar instanţa, după audierea părţilor, a decis că solicitarea poliţistului este neîntemeiată şi i-a respins cererea de punere în libertate. Apropiatul viceprimarului din Vulcan, Angela Stoica, Adrian Sucilă, a susţinut în faţa judecătorului că nu se face vinovat de infracţiunile de care este acuzat. „Rog Parchetul să prezinte probele pentru care sunt arestat. Există un dosar în care nu este nimic. Am înţeles că se încearcă să mi se pună în spate jumătate din infracţiunile din Codul Penal, şantaj, infracţiuni nereale. Mai rezist 180 de zile în arest, dar eu consider că eliberarea este un mod de a nu-ţi bate joc de viaţa unui om”, a declarat poliţistul Adrian Sucilă în faţa preşedintelui de şedinţă. Apărătorul acestuia, Daniel Tomescu, a precizat că, în acest moment, nu mai există un temei pentru care poliţistul acuzat de act sexual cu un minor şi furt să fie reţinut, în condiţiile în care martorii din acest dosar au fost audiaţi, percheziţia informatică a fost efectuată, iar în plus, „toate declaraţiile în cauză îi sunt favorabile inculpatului”, după cum a arătat avocatul.

Interceptat şi după gratii
Procurorii au cerut supravegherea întâlnirilor din spatele gratiilor dintre unul dintre martorii din acest dosar cu Sucilă. Mai exact, toate discuţiile de la vizitele din arest, dintre Angela Stoica şi poliţist, au fost „interceptate”, şi vor fi depuse la dosar, au anunţat procurorii. După discuţiile dintre viceprimar şi Sucilă, atât fiica acesteia, învinuită şi ea în dosar, cât şi poliţistul, s-au răzgândit şi n-au mai făcut testul poligraf, cu care au fost de acord iniţial. Sucilă a precizat în faţa instanţei că va face acest test dacă va avea şi confortul psihic necesar, chiar dacă rezultatul lui nu va fi considerat probă în proces.

Au fost găsite fotografii compromiţătoare
Procurorul Adina Velescu a susţinut că în urma percheziţiilor informatice, au fost găsite filme cu minori şi fotografii cu Mihaela Stoica arătându-şi părţile intime, din perioada când era minoră. Tot procurorul spune că martorul Angela Stoica „a încercat acreditarea ideii că avea afecţiuni ale pielii” şi din acest motiv i-au fost trimise acele fotografii lui Sucilă, deşi anchetatorii au verificat la medicul de familie al adolescentei şi aceasta nu figura cu astfel de probleme.
Judecătorul de la Petroşani a hotărât că Adrian Sucilă nu poate fi eliberat din arest, însă decizia poate fi atacată cu recurs, ceea ce va şi face, după cum a anunţat poliţistul. Pe de altă parte, Adrian Sucilă n-a arătat deloc că perioada petrecută în arestul IPJ Hunedoara l-ar fi afectat şi şi-a susţinut cu tărie nevinovăţia, declarând chiar că va uza de dreptul său de a-şi căuta dreptatea şi reabilitarea la instanţele superioare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare