ActualitateFlash

Polițistul samsar vrea adjunct șef la Poliția Brad

Sorina Popa

Un polițist din Brad, Bogdan Dina, vrea să ajungă adjunct al șefului Poliției Brad. Până aici, nimic anormal, omul are dreptul să avanseze în carieră, e foarte bine. Problema este că poli­țistul este implicat într-un dosar, aflat la Par­chetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, pri­vind comerțul cu autoturisme second-hand.

Înflorește comerțul cu mașini second hand în zonă
Comisarul Dina, spun surse din Poliție, are susținere , pentru că de mai multe ori el a riscat să fie sancționat, fiind cercetat disciplinar, însă mereu a scăpat, primind doar o atenționare din partea șefilor săi.
În anul 2018, polițistul a ocupat, prin concurs funcția de șef Birou Ordine Publică în cadrul Poliției municipiului Brad.
Și comerțul cu mașini second-hand crește în zonă. Parcul auto, așadar, se mărește și, împreună cu asociații săi, polițistul reușește să vândă din ce în ce mai multe autoturisme. Comisarul devine, spun sursele din Poliție, un adevărat șef printre ne­gustorii de autovehicule second hand. Colegii polițiști, care respectă legea, nu suportă însă această afacere care nu se potrivește deloc cu sta­tutul de polițist și în reclamă pe Dina la Par­chetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia (n.r.dosar 594/P/2021), ca să evite protecția și im­plicațiile din zonă. Obiectul dosarului îl re­pre­zintă infracțiuni de fals și infracțiuni de serviciu. Să mai spunem că povestea cu mașinile a de­bu­tat în anul 2017 pentru Bogdan Dina, prin crearea unui cont pe o platformă de vânzări online.

Legea îi dă voie
Se pare că autoritățile se mișcă greu iar co­misarul s-a înscris pentru postul de adjunct al șefului Poliției municipiului Brad. Nu este urmărit penal, deci are dreptul să candideze, așa spune legea. Ne întrebăm, însă, dacă este moral? Vom vedea cum se așează lucrurile în acest caz, și dacă Poliția ne apără și ne protejează de in­fractori.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura