FlashPolitica si administratie

Poliţiştii rutieri fac ordine în centrul Devei

 Blocaj circulatie centru vechi deva (4)

Nicolle Ebner

Ce n-au reuşit agenţii comunitari singuri, au reuşit împreună cu poliţiştii de la circulaţie. Luni, strada care face legătura între Prefectură şi Primăria Deva, şi care a fost închisă circulaţiei rutiere printr-o hotărâre a Consiliului Local Deva, încă de acum vreo doi ani, a fost „golită” de maşinile care până acum împânzeau carosabilul şi trotuarele.

Cale-ntoarsă, fără comentarii
Încă de acum doi ani, centrul istoric al municipiului Deva fusese destinat drept zonă de agrement, iar în acest scop, a fost interzisă circulaţia rutieră, excepţie făcând riveranii. Însă, şi aceştia erau obligaţi să-şi parcheze autoturismele personale în curtea din spatele caselor, nicidecum în stradă. Iniţial, pentru aplicarea HCL Deva, au fost amplasate bariere, la capetele arterei rutiere care face legătura între strada Avram Iancu şi Piaţa Victoriei din faţa Primăriei Deva. Nefiind supravegheate, acestea au fost distruse de locuitori rău intenţionaţi, care şi-au bătut joc de banii comunităţii, cheltuiţi pe sistemele de blocare a circulaţiei. Dat fiind şi atribuţiile restrânse ale agenţilor comunitari – care nu pot decât să oprească maşinile care nu respectă legea locală şi să posteze somaţii pe parbriz, prin care atrag atenţia şoferilor că încalcă legile locale – nici un conducător auto n-a mai ţinut cont de restricţia de circulaţie. Într-un târziu, şefii primăriei s-au săturat să tot primească reclamaţii de la cetăţenii nemulţumiţi să tot facă slalom printre ciorchinele de autoturisme parcate pe orice petec de asfalt liber, şi au decis să schimbe foaia. De ieri, legea în stradă a început să o aplice Poliţia Rutieră. Iar conducătorii auto prinşi în flagrant au tăcut chitic şi au făcut repejor cale întoarsă, când au auzit că riscă să plătească amenzi între 500 şi 1.000 de lei.

Amendaţi, fără menajamente
„Vom organiza astfel de acţiuni periodic, până când vom reuşi să-i facem pe cetăţeni să înţeleagă că pe această stradă, cu excepţia riveranilor, accesul maşinilor este interzis. Activitatea celor din zonă este îngreunată de devenii care până şi la cafenea vin cu maşinile, pe care le parchează unde vor. Prin intermediul Poliţiei Comunitare, am dat sute de avertismente, dar de acum, acţiunile noastre vor fi susţinute şi de Poliţia Rutieră, deoarece are autoritatea în carosabil de a aplica amenzi”, spune viceprimarul municipiului Deva, Cosmin Costa. Filtrele de poliţie nu vor fi inopinate, iar proprietarii maşinilor parcate pe stradă vor fi amendaţi fără menajamente, din start, în baza hotărârii de consiliu.
Conform hotărârii aleşilor locali, aprovizionarea unităţilor de alimentaţie publică din centrul istoric al Devei se poate face doar între orele 8.00 şi 10.00 dimineaţa, iar în restul timpului, strada trebuie să fie utilizată doar de pietoni.

One thought on “Poliţiştii rutieri fac ordine în centrul Devei

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura