Poliţiştii, luaţi la bani mărunţi de aleşii locali

Nicolle Ebner

Îngrijoraţi de creşterea infracţionalităţii în reşedinţa de judeţ,  aleşii locali i-au chemat la raport pe reprezentanţii Poliţiei municipale Deva.

„Avem probleme mari”
Poliţiştilor le-a fost adus la cunoştinţă, în cazul în care nu ştiau, că infractorii au căpătat asemenea curaj – pentru că nimeni nu le face nimic, încât au ajuns să tâlhărească oamenii în centrul Devei, ziua în amiaza mare. Miezul infracţionalităţii este Complexul Comercial Piaţa Centrală, în jurul căruia, îşi fac treaba, nestingheriţi, chiar sub nasul poliţiştilor, bişniţarii, care vând ţigări de contrabandă netimbrate, ciorapi, cafea, telefoane mobile. „Am văzut cu ochii mei cum o patrulă mixtă se uita, nepăsătoare, cum ţiganii îşi făceau treaba. Poate primiseră ordin să-i păzească, să nu li se întâmple ceva. Mie aşa mi s-a părut. Sau poate poliţia nu  face faţă acestui fenomen. Vrem să ştim şi noi ce măsuri s-au luat până acum şi ce are de gând să facă poliţia, în continuare”, spune consilierul Carol Panduru. „Starea de infracţionalitate este în creştere. Eu, până acum câteva săptămâni, nu ţin minte ca oamenii să fi fost tâlhăriţi în centrul Devei. Avem mari probleme cu şoferii de taxi-care circulă haotic, cu felul în care se parchează maşinile, cu boschetarii, care s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie”, i-a informat pe poliţişti, şi consilierul Ioan David.

„Aveţi dreptate, dar legea spune că…”
Reprezentanţii Poliţiei municipale Deva le-au dat dreptate aleşilor locali, recunoscând că fenomenul infracţionalităţii a luat amploare, în Deva, însă făptuitorii nu pot fi sancţionaţi, decât dacă sunt prinşi în flagrant. Că asta-i legea. Or, ca să-i prinzi asupra faptului, trebuie să mai şi vrei, iar aleşii, după constatările făcute personal, au ajuns la concluzia că poliţiştii nu prea vor. Oricum, la şedinţa următoare, consilierii aşteaptă un raport amănunţit din partea oamenilor legii, cu privire la măsurile pe care le vor aplica, pentru reducerea gradului de infracţionalitate. Tupeul infractorilor, care, încet-încet, pun stăpânire pe Deva, acţionând ca într-o casă fără stăpân, a fost confirmat de un eveniment petrecut la câteva zeci de minute după ce s-a încheiat discuţia dintre consilieri şi poliţişti. Doi bărbaţi cu sacoşele pline de produse furate din supermarketul Billa s-au „pierdut”, în fugă, printre microbuzele şi autoturismele parcate în zona autogării. Degeaba paznicul de la uşa magazinului a încercat să-i prindă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.