Poliţiştii încearcă să descopere piromanii de la groapa de gunoi

1 septembrie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Carmen Cosman,
Cristina Ghenea

Incendiul de la groapa de gunoi a municipiului Deva a ajuns şi pe masa de lucru a poliţiştilor hunedoreni, care trebuie să identifice autorii.
Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, a declarat că „un reprezentant al firmei care administrează groapa de gunoi a depus un denunţ penal la sediul Poliţiei municipiului Deva privind distrugerea prin incendiere a deşeurilor menajere”. În consecinţă, poliţiştii deveni au declanşat cercetările pentru identificarea prezumtivilor autori şi pentru a lua măsurile legale în acest caz.
Groapa de gunoi a Devei a luat foc sâmbătă după-amiaza şi, în ciuda eforturilor depuse de echipele de intervenţie, după cinci zile în care s-a intervenit la „foc continuu”, incendiul nu a fost, încă, stins. Avem, totuşi, unele veşti bune. Reprezentanţii societăţii Salubritate Deva au semnat un protocol cu o societate care astăzi va trimite 20 de autobasculante pentru transportul pământului, necesar la înăbuşirea arderilor.
„Trei maşini de pompieri – una din judeţul Cluj, una de la Simeria şi alta a celor de la ISU Hunedoara – au intervenit încontinuu pentru stingerea maldărelor de gunoi, care ard mocnit. În plus, volele şi buldozerele întind peste halda de deşeuri miile de tone de moloz, pământ şi zgură aduse de basculante. Mâine (n.r.-astăzi) vom interveni în forţă şi sperăm ca în câteva zile să reuşim să lichidăm complet incendiul”, a declarat Mircea Darie, reprezentantul firmei Salubritate Deva. De altfel, şi primarul Mircia Muntean a devenit mai optimist în ceea ce priveşte situaţia de la groapa de gunoi. „Transporturile de pământ nu au încetat o clipă, iar acum venim cu forţe şi mai mari şi sperăm să reuşim cât mai curând să scăpăm de această problemă”, a declarat edilul.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră 1.09.2011

Sandu Borbeanu, viceprimar al municipiului Deva

Bulina albă 1.09.2011

Mircia Muntean, primarul municipiului Deva

Mai puţine echipe, mai multe reguli noi

Noua ediţie a campionatului „RealSport” Deva va debuta la finalul acestei săptămâni şi va alinia la start 36 de echipe,...

Închide