EvenimentFlash

Poliţiştii hunedoreni, cei mai eficienţi din ţară

03 accident (5)

Nicoleta Popa

În 2009, în judeţul Hunedoara au fost înregistrate 15.448 de infracţiuni, se arată într-un bilanţ pe anul 2009 al IPJ Hunedoara. Adică, mai multe cu 7 la sută, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Numărul crimelor şi al tentativelor de omor a scăzut cu 20 la sută în anul trecut, faţă de 2008. În schimb, au crescut cu 15 la sută tâlhăriile şi cu cinci la sută violurile. Oamenii legii precizează, în documentul amintit, că furturile reprezintă majoritatea infracţiunilor săvârşite, adică 70 la sută dintre ele. Anul trecut, poliţiştii hunedoreni s-au confruntat cu situaţii noi, în ceea ce priveşte nerespectarea legii, în principal, fiind vorba despre „piraţii” şoselelor.

Mai multe infracţiuni în oraşe
Potrivit bilanţului IPJ Hunedoara, anul trecut, poliţiştii hunedoreni au soluţionat 11.845 de infracţiuni din cele constatate, cu 904 mai multe decât în 2008. Datorită acestui fapt, Inspectoratul de Poliţie al judeţului Hunedoara se situează pe locul întâi în ţară, cu 1.144 mai multe cazuri rezolvate decât media la nivel naţional, care este de 1.394. Din totalul acestora, 2.257 au fost de natură economică, iar 5.385, de ordin juridic. Majoritatea infracţiunilor constatate s-a consumat în mediul urban. Mai precis, 7.661 fapte antisociale au fost înfăptuite în oraşe, iar 1.485 în mediul rural.
În ceea ce priveşte infracţiunile economice, cele mai multe vizează evaziunea fiscală, înşelăciunea şi emiterea de file cec fără acoperire. Cât despre cele de ordin judiciar, pe primul loc sunt furturile, urmate de tâlhării, loviri şi vătămări corporale. Municipiul Hunedoara se află pe primul loc în privinţa numărului de cazuri infracţionale rezolvate (1.725), urmat de Deva (1.306) şi Petroşani (1.269).

Viteza, principala cauză a accidentelor
Numărul accidentelor rutiere de pe drumurile din judeţul nostru continuă să crească. Astfel, anul trecut, s-au produs 331 de accidente grave, în care 65 de persoane şi-au pierdut viaţa. Totodată, 341 de persoane au fost rănite grav şi 154 s-au ales cu răni uşoare. Comparativ cu 2008, numărul celor care au murit în accidente rutiere pe raza judeţului nostru a scăzut de la 97, la 65 în 2009. Cele mai multe evenimente s-au produs pe DN 7, DN 66 (Deva-Petroşani) şi DN 76 (Deva-Brad).

One thought on “Poliţiştii hunedoreni, cei mai eficienţi din ţară

  • ce poza ilustratoare pentru articol, doi pompieri si un paramedic care ne arata bucile

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura