Poliţiştii hunedoreni au pus mâna pe banii traficanţilor de droguri din alte judeţe

Natalia Bumbac

Poliţiştii hunedoreni au contribuit la anihilarea unei reţele de traficanţi de droguri din alte judeţe. Aceştia au interceptat şi ridicat un colet trimis în afara ţării în care era ascunsă o sumă mare de bani din care ar fi urmat să se cumpere droguri.
Dosarul de trafic de droguri şi introducere în ţară de droguri de risc este coordonat de poliţiştii şi procurorii de la Combaterea Criminalităţii Organizate Vrancea. În data de 13 septembrie, aceştia au organizat percheziţii domiciliare la o tânără de 18 ani şi la un tânăr de 26 de ani, ambii din judeţul Bistriţa Năsăud. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat aproximativ 100 de grame de cannabis, 10 grame de haşiş şi 400 de euro. Oamenii legii susţin că „începând cu anul 2017, cei doi bănuiţi ar fi desfăşurat activităţi de trafic şi consum ilicit de droguri, pe care le-ar fi introdus în România, prin intermediul unor firme de curierat, cu intenţia de a le comercializa. Astfel, tânărul de 26 de ani este bănuit că, în cursul lunii august 2018, ar fi cumpărat din afara ţării aproximativ trei kilograme de cannabis, pe care le-ar fi introdus fără drept în România printr-o firmă de curierat. Drogurile ar fi fost comercializate către diferite persoane contra sumei de 7.000 de euro, bani pe care i-ar fi expediat ulterior în Spania, disimulaţi într-un colet poştal, pentru achiziţionarea unei noi cantităţi. Coletul a fost ridicat de poliţişti pe raza judeţului Hunedoara“. În baza probelor, bărbatul de 26 de ani, Cristian Eusebiu Dura, a fost arestat preventiv de Tribunalul Vrancea, iar tânăra a fost pusă sub control judiciar de procurori.
Este al doilea caz din acest an în care poliţiştii hunedoreni capturează coletele traficanţilor de droguri care se folosesc de diverse firme de curierat pentru a introduce substanţe interzise în ţară. În luna martie a acestui an au reuşit să captureze un colet în care erau cinci kilograme de cannabis. Şi atunci s-a constatat că drogurile proveneau din Spania, iar mandatarii coletului erau trei tineri din judeţul Vrancea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.